Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már nem csak a hús, de a gyümölcs is lehet koronavírussal szennyezett

Már nem csak a hús, de a gyümölcs is lehet koronavírussal szennyezett

Tech & Tudomány

Már nem csak a hús, de a gyümölcs is lehet koronavírussal szennyezett

Tech & Tudomány

BTP 19:19

Az esetről Dobson Szabolcs gyógyszerész számolt be egy Facebook-posztban.

Már 1000 fölé került a napi új koronavírusos megbetegedések száma, ami azt jelzi, hogy a negyedik hullám emelkedő trendben van Magyarországon. Zacher Gábor régóta hangsúlyozza, hogy ő bizony visszahozná a maszkviselést zárt térben, de ilyen szigorításra még nem kell számítani a közeljövőben.

A HVG közben kiszúrta, hogy Kínában kismértékű koronavírus pozitivitást mutató importált sertéshúst és gyümölcsöket találtak. Az estről Dobson Szabolcs gyógyszerész írt az egyik posztjában a Global Times nevű angol nyelvű állami kínai lapra hivatkozva.

„Azonnal letesztelték az árukkal esetlegesen érintkezésbe kerülő dolgozókat és mintákat vettek a létesítményből is, de ezek negatívak voltak”

- jegyezte meg az írásában.

Az élelmiszerek között volt sertéshús, sárkányszem (longan) gyümölcs, sárkány- vagy más néven kaktuszgyümölcs, navel narancs és kiwi. A gyógyszerész hozzátette, hogy mindegyik tengerentúli importból származott, de hogy honnan, azt nem lehet tudni.

Megjegyezte, hogy a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket, számos mintavétellel, a hús polcokról való levételével, valamint az üzlet átmeneti bezárásával. A szakértők szerint a járvány élelmiszerekkel való terjedésének kockázata alacsony, szóval ettől nem kell tartania senkinek.

Borítókép: illusztráció - Profimedia