Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az amerikai légierő ilyen repülőgépekkel tartaná sakkban Kínát

Az amerikai légierő ilyen repülőgépekkel tartaná sakkban Kínát

Tech & Tudomány

Az amerikai légierő ilyen repülőgépekkel tartaná sakkban Kínát

Tech & Tudomány

Promotions 14:14

A hadsereg a hangsebesség ötszörösével száguldó utasszállítókról és harci gépekről álmodik.

Ha valaki ma New York-ból Párizsba akar repülni, azt aligha tudja megtenni 7 órán belül. Az amerikai légierő azonban most egy olyan startup cégbe fektetett 60 millió dollárt, amely másfél órásra rövidítené az 5900 kilométeres utat.

A Hermeus nevű amerikai vállalkozás a világ leggyorsabb repülőgépeit kívánja civil szolgálatba állítani. Jelenleg a leggyorsabb légi járműnek járó megtisztelő címet az az SR-71 Blackbird hadászati-hadműveleti felderítő repülőgép viseli, amely 1964-ben állt csatasorba.

Hivatalosan nem sokszor közöltek róla pontos adatokat, de 1986-ban a gép elérte a Mach 3,5 sebességet (vagyis a hangsebesség három és félszeresét), amikor elkerült egy rakétát Líbia fölött. Az SR-71 Blackbird ekkor

4287 km/h sebességgel repesztett.

Ezt kellene tehát az új utasszállító gépekkel megdöntenie a Hermeusnak. A hiperszonikus repülők megalkotása előtt legelőször is olyan hajtóművet kellene kifejleszteni, amely tartósan, rendszeresen képes ekkora tempóra felgyorsítani a gépeket. A cél a Mach 5 csúcssebesség elérése.

Ha megvalósul ez a nagyjából 6200 km/h tempó, azzal a New York–Párizs távot valóban 90 percre lehetne rövidíteni. A Hermeus ehhez olyan hajtóművet talált ki, amely alacsony sebességnél normál gázturbinaként működne, magasabb tempóra kapcsolva viszont torlósugár-hajtóműként.

Az amerikai légierő nyilván ennek a technológiának a hadászati alkalmazásában is lehetőséget lát. Nem titok, hogy az USA Oroszország helyett immár egyértelműen Kínát tartja a legveszélyesebb ellenfelének, amelynek eléréséhez még sebesebb harci gépekre van szüksége. Csak reménykedni lehet abban, hogy a forradalmi technológia legfőbb haszonélvezői nem a hadseregek, hanem valóban a civil utasok lesznek.

Borítókép: Profimedia