promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2256-ból érkező „időutazó” zsebelt be több száz milliárd forintot? - Íme egy történet, amelyet több neves lap is átvett
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy történet, amely nagyon valóságosnak tűnt.

Nem ez volt ez első, és valószínűleg nem is az utolsó történet, amelyben egy ember azt állítja, hogy időutazáson ment át. Már a 20. század legelején is született egy regény, amelyben két francia nő azt állította, hogy a 18. századi Franciaországba ugrottak vissza egy rövid időre.

A történelmünk során viszont az időutazás a média óriási hatalmával párhuzamosan, majd éppen annak hanyatlásával az egyik legjobban eladható sztorivá vált. 

2003-ban például több addig komolyan vett újság hasábjain megjelent egy olyan cikk, amelyben egy Andrew Carlssin nevű férfiről számolnak be, aki sorra magas konckázatú üzleteket kötött a tőzsdén, majd rövid időn belül több száz millió dolláros vagyonra tett szert.

Ez pedig a hatóságoknak is feltűnt, a férfit ki is hallgatták, majd a kihallgatás során azt vallotta, hogy 2256-ból érkezett, és könnyű dolga volt, mivel mindent tudott előre. A hatóságoknak pedig azt is megsúgta, hogy mi lesz az AIDS gyógyításának titka.

A hírről később kiderült, hogy színtiszta kitaláció, méghozzá egy nagyon híres kamulap, a Weekly World News találta ki azt, amelyet sorra nagyon sok komoly orgánum is átvett.

Így nézett ki a cikk az újságban:

(via Urbanlegends)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás