Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Dr. Rusvai Miklós szerint ekkor robbanhat igazán a koronavírus negyedik hulláma

Dr. Rusvai Miklós szerint ekkor robbanhat igazán a koronavírus negyedik hulláma

Tech & Tudomány

Dr. Rusvai Miklós szerint ekkor robbanhat igazán a koronavírus negyedik hulláma

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 18:58

A koronavírus hírek és adatok napról napra rosszabbak, de nagy szigorítástól egyelőre nem kell tartani.

A hétfő reggeli adatok szerint 1183 új fertőzöttet talált a hazai járványügy, és elhunyt 20 beteg. 478 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 71-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 millió 879 ezer 178, közülük 5 millió 630 ezer 587 ember már a második oltását is megkapta, 714 ezren pedig a harmadik oltást is felvették.

Dr. Rusvai Miklós az RTL Klub Reggeli című műsorában arról beszélt, hogy nincs hivatalos adat arról, hogy a jelenlegi súlyos betegek közül mennyi az oltott és az oltatlan. Csak informálisan kapnak az orvosok híreket egymástól, pedig a virológus szerint ezt jó lenne nyilvánosságra hozni, mert nagyobb hatása lenne, mint bármilyen plakátnak.

A járványadatok most picivel rosszabbak, mint tavaly szeptemberben ilyenkor. Novák Katalin, a közösségi élet úrjaindításáért felelős operatív törzs vezetője nem rég megjegyezte, hogy ha később szigorításokra is kerül sor, akkor maximum a védettségi igazolványnak szánnak majd fontosabb szerepet.

Rusvai közben a műsorban hozzátette, hogy tényleg nem lenne szükség szigorításra, azonban az oltási kedv szegényes, és ezen segítene, ha nyilvánosságra hoznák azokat az adatokat, amik megmutatják, hogy mennyi oltatlan van jelenleg kórházban.

A pozitív tesztek aránya folyamatosan növekszik és a virológus úgy látja, hogy októberben igazán be fog indulni a negyedik hullám.

Borítókép: RTL offical