Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vészesen közeleg a világvége? Elképesztő változás történt a Holt-tengernél - fotó

Vészesen közeleg a világvége? Elképesztő változás történt a Holt-tengernél - fotó

Tech & Tudomány

Vészesen közeleg a világvége? Elképesztő változás történt a Holt-tengernél - fotó

Tech & Tudomány

Promotions 18:18

Persze azért mindenre lehet magyarázat.

Egy vízfelület vörössé változása azonnal felidézi bennünk a Bibliából ismert történetet, az Úr Egyiptomra mért csapását. És persze a Bibliában az is benne van (és vehetjük ezt egyfajta jóslatnak is), hogy a világvége egyik jele lesz majd, ha tengerek vérvörösbe borulnak.

A keresztény kultúrkörben pedig ahányszor ilyen történik, mindig a legrosszabb jut az eszünkbe. Korábban egy indonéz folyó vörösszínű áradásakor is ellepték a közösségi médiumokat a különböző világvége jóslatok. Pedig akkor is volt más magyarázat, ami sokkal földhöz ragadtabb, és kevésbé rejtélyes. Az elárasztott város mellett ugyanis volt egy gyár, ahol a batikoláshoz használt élénk színű, vörös festéket gyártottak, és ez került a kiöntött folyó vízébe.

Így jött létre a vörös áradás.

Az elmúlt napokban pedig szakértők arra figyeltek fel, hogy egy Holt-tenger közeli vízmedence színe vörösre változott, a közösségi terek pedig hirtelen megteltek a vörös vízről készült képekkel. Sokáig senki nem tudta, hogy mi történik. De rengeteg usernek azonnal a világvégi jóslatok jutottak eszébe.

A Jordániai Vízügyi Minisztérium nemrégiben műszaki csapatokat küldött ki a helyzet tanulmányozására.

Sakhr Al-Nusour, a kutatócsoport vezetője a víz tanulmányozása után elmondta, hogy a színt valószínűleg algák, vas-oxidok okozhatják. A kutatás azonban folytatódik, a részletes eredmények nyilvánosságra hozását későbbre ígérték.

Tavaly amúgy az Alexander folyó víze öltözött vörösbe a Közel-Keleten, akkor a szakemberek hosszú nyomozás után megállapították, hogy a környéken üzemelő vágóhidak okozták a fura jelenséget.

(via Neokohn)

Borítókép: Profimedia (illusztráció)