promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem fogod elhinni mik tesznek keresztbe az egyik legnagyobb tech zseninek, Elon Musknak

Nem fogod elhinni mik tesznek keresztbe az egyik legnagyobb tech zseninek, Elon Musknak

Tech & Tudomány

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A galambok határozottan nem a legkedveltebb állatok közé tartoznak és most valószínűleg Elon Musk is a pokolba kívánja őket.

Nem indul zökkenőmentesen a milliárdos műholdas internetszolgáltatási projektje, a Starlink. Hiába lépett béta tesztelési szakaszba, folyamatos kimaradásokat érzékelnek.

A műholdsereg az Elon Musk SpaceX űripari cég világméretű műholdas projektje, amely még 2019-ben indult.

Ennek keretében 4 milliárd ember internetszolgáltatása valósulhat meg Föld körül keringő műholdak segítségével.

Starlink műhold"vonat" az égen :

A kijuttatott műholdak mellett már 100 felhasználó kapta meg a tányért, amely az alacsony földi pályájú műholdas szélessávú rendszer működtetéséhez szükséges. Természetesen a tesztelés és a szolgáltatás jóval több felhasználóhoz jutna el a következő időszakban, azonban a tányérok előállításához szükséges mikrochipből és folyékony oxigénből hiány van.

Nem ez az egyedüli probléma a projekt körül. A felhasználók gyakran tapasztalnak kimaradásokat, volt olyan amikor egy órán át sem állt helyre a kapcsolat. Ennek egyik oka pedig nem más, mint a galambok.

A tollas kis állatok ugyanis előszeretettel ülnek a vételhez szükséges kisméretű parabolaantenna tányérjára.

Ám a Starlink szerint ez csak kicsit zavarja a jelet. Hogy mi okozza a valódi problémát arra a cég még nem adott magyarázatot.

A Starlink egyébként sok kritikát kap, valószínűleg ezért igyekszik sokak kedvében járni Elon Musk. A csillagászok is aggódtak a műholdcsorda miatt, így a tech zseni kilátásba helyezett egy Föld körüli pályára állított óriási űrteleszkópot. De az űrutazás is sokak fantáziáját izgatja. Így Musk olyan űrkikőtök építését lengette be, amelyek alkalmasak a Hold- és Mars-utazásokhoz, illetve a Föld körüli hiperszónikus járatokhoz biztosítanának leszállóhelyet.

 

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás