promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem fogod elhinni mik tesznek keresztbe az egyik legnagyobb tech zseninek, Elon Musknak
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A galambok határozottan nem a legkedveltebb állatok közé tartoznak és most valószínűleg Elon Musk is a pokolba kívánja őket.

Nem indul zökkenőmentesen a milliárdos műholdas internetszolgáltatási projektje, a Starlink. Hiába lépett béta tesztelési szakaszba, folyamatos kimaradásokat érzékelnek.

A műholdsereg az Elon Musk SpaceX űripari cég világméretű műholdas projektje, amely még 2019-ben indult.

Ennek keretében 4 milliárd ember internetszolgáltatása valósulhat meg Föld körül keringő műholdak segítségével.

Starlink műhold"vonat" az égen :

A kijuttatott műholdak mellett már 100 felhasználó kapta meg a tányért, amely az alacsony földi pályájú műholdas szélessávú rendszer működtetéséhez szükséges. Természetesen a tesztelés és a szolgáltatás jóval több felhasználóhoz jutna el a következő időszakban, azonban a tányérok előállításához szükséges mikrochipből és folyékony oxigénből hiány van.

Nem ez az egyedüli probléma a projekt körül. A felhasználók gyakran tapasztalnak kimaradásokat, volt olyan amikor egy órán át sem állt helyre a kapcsolat. Ennek egyik oka pedig nem más, mint a galambok.

A tollas kis állatok ugyanis előszeretettel ülnek a vételhez szükséges kisméretű parabolaantenna tányérjára.

Ám a Starlink szerint ez csak kicsit zavarja a jelet. Hogy mi okozza a valódi problémát arra a cég még nem adott magyarázatot.

A Starlink egyébként sok kritikát kap, valószínűleg ezért igyekszik sokak kedvében járni Elon Musk. A csillagászok is aggódtak a műholdcsorda miatt, így a tech zseni kilátásba helyezett egy Föld körüli pályára állított óriási űrteleszkópot. De az űrutazás is sokak fantáziáját izgatja. Így Musk olyan űrkikőtök építését lengette be, amelyek alkalmasak a Hold- és Mars-utazásokhoz, illetve a Föld körüli hiperszónikus járatokhoz biztosítanának leszállóhelyet.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás