promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége! Nem ihatnak több kobravért az amerikai tengerészgyalogosok
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hadgyakorlaton elterjedtek voltak az ilyen rituálék, pedig veszélyes járványt robbanthatnak ki.

Az amerikai-thaiföldi hadgyakorlatokon korábban bevett szokásnak számított, hogy a tengerészgyalogosokkal kobrák vérét itatták. A barbár eljárásnak – most úgy tűnik – a PETA állatvédő szervezet közbelépése egyszer s mindenkorra véget vetett.

A dzsungelekben való túlélést tanító instruktorok eddig előszeretettel mészároltak le veszélyes mérgű kobrákat, hogy a kígyók vérét – egyfajta bátorságpróbaként is – a katonákkal itassák meg.

 

Fotó: Profimedia

A Cobra Gold nevű esemény a szolgálatot teljesítők számára alighanem jó bulinak számított, bár hivatalosan arra szolgált, hogy az esőerdőkben eltévedt katonák ne haljanak éhen, hanem elboldoguljanak valahogy, mire a segítség megérkezik.

A PETA szerint az eljárás nemcsak a katonai törvények szerint illegális, de könnyen okozhat állatokról emberekre terjedő betegségeket is. Az amerikaiak 1982 óta gyakorlatoznak Délkelet-Ázsiában, és nagyjából ezek a veszélyes tradíciók is azóta léteznek.

A kobra csak az egyik lehetséges táplálék a sűrű dzsungelekben. Mellettük ananászt és a jákafa gyümölcsét is ehetik a megszorulók, valamint olyan állatokat, mint a skorpiók és a madárpókfélék.

A thaiföldi hadsereg nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy az idei Cobra Gold rendezvényen egyetlen állatot sem pusztítottak el. A PETA szerint korábban az is szokásban volt, hogy

csirkéket öltek meg puszta kézzel, valamint élő gekkókat nyúztak és ettek meg.

Az állatvédő szervezet nem felejtette el megemlíteni, hogy a SARS-CoV-2 (vagyis a globális járványt okozó koronavírus) is hasonló módon terjedt el a világban. Annál denevérfogyasztást sejtenek a háttérben, de a kobravér sem számít veszélytelen eledelnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás