promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2011-es film megjósolta a koronavírust? A háttérben képeken tűnik fel a járvány egy borzasztóan fura elmélet szerint az Amerika kapitányban - az internet azonnal szétszedte a teóriát
Borítókép:  Snopes.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az állítás az, hogy a filmben megjelenő vizuális elemek már a közelgő járványról regéltek.

Amerika kapitány: Az első bosszúálló már 2011-ben megmutatta nekünk a sötét jövőt - állítja rengeteg bejegyzés, amelyek újra és újra felütik a fejüket a közösségi média oldalain. Az egyik leghíresebb mítoszvadász, összeesküvés-elmélet cáfoló oldal, a Snopes utánajárt az egész ügynek.

A jelenet már a film végén látható, amikor Chris Evans ráeszmél, hogy nem a második világháború idejében ébredt fel hosszú kóma után, hanem a mi jelenünkben eszmélt. New Yorkban, a Time Square-en pedig két reklám is feszül mögötte a nagy megdöbbenés időszakában. Sokak szerint a Corona sör, plusz egy furcsa koronavírusra hajazó másik hirdetés már akkor megjövendölte a bekövetkező bajokat.

Íme a filmrészlet, a borítóképen pedig láthatjátok kimerevítve is az ominózus képrészleteket:

A nagy feltételezés azonban egy oltári nagy belemagyarázás ismét, amelyhez hasonló már számtalan akadt az interneten a járvány kirobbanása óta. Többek között egyesek azzal jöttek elő, hogy már a 2012-es londoni olimpia nyitóshowjában megjósolták a kovidot, de akadnak még többen, akik egy 1981-ben kiadott könyvbe látják bele a járvány eljövetelének kimondását.

Oké, a Corona sörre nem lehet mit mondani, annak a nevében tényleg benne van a korona, és valóban ott van a filmben. Persze akkor már a sör elnevezője is tudhatott valamit a jövőről, az elmélet azonban erről nem tesz említést. Illetve a másik reklám sem a koronavírusra utal,

hanem a Barilla tészta újévi reklámja, amelyen a tészták tűzijátékcsápok formájában hajlanak szét. Csak éppen nagyon elmosódott a háttérben az egész jelenet.

[[vid2]]

(via Snopes)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás