promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez már beteg! Egy csinos kockalány négy és félmillió forintnyi felszerelést vett, csak azért, hogy élethűebben Skyrim VR-ozhasson!
Borítókép:  Elder Scroll Skyrim VR
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Többek közütt valódi időjárás-szimulációt, a haptikus mellényt és a hangvezérelt kiáltásokat is a játékba integrált az az elborult kocka gamer, aki összesen 1500 dollárt (átszámítva kb. 4.5 millió forintot) adott ki ennek az eredetileg 2011-ben megjelent játéknak a VR verziójára.

Egy Skyrim-játékos egy 15 000 dolláros VR-beállítást használ, hogy a Bethesda ikonikus szerepjátékát "a lehető legmélyebb élményt" nyújtsa - írja a theGeek, ahol a teljes bemutató TikTok videót is megnézhetitek. A streamer és TikTok-felhasználó GingasVR egy friss videóban osztotta meg a setupját. A teljes Dark Brotherhood cosplaybe öltözött játékos egy HTC Vive headsetet és a SkyrimVR erősen módosított verzióját használja. 

Ezek a modok központi szerepet játszanak az élményben - Gingas szerint "a SkyrimVR és a FalloutVR igazi problémája az, hogy ahhoz, hogy játszható VR-játékok legyenek, rengeteg modot kell használni". Az egyik ilyen mod jobb tárgyfizikát biztosít. Egy másik hozzáadja a Full Body Inverse Kinematicsot, ami lehetővé teszi, hogy a Dovahkiin megfeleljen Gingas tényleges testmozgásának, ahogyan azt három Vive tracker rögzítette. 

Az egyik legfontosabb mod a projektben szereplő Immersive Winds. Miután telepítették és néhány olcsó álló ventilátorhoz csatlakoztatták, Gingas szerint

"A játékban a helytől és/vagy az időjárástól függően a ventilátorok időszakosan gyorsabban vagy lassabban fognak fújni, így a játékban a testeden szimulálja a szelet. Lehet, hogy butaságnak tűnik, de tényleg olyan érzést kelt, mintha abban a világban lennél".

A modok listája a hangfelismerést lehetővé tevő programokkal folytatódik. Ez azt jelenti, hogy a Gingas a tényleges hangját használva adhat utasításokat az NPC-knek, például a sokat szenvedő társuknak, Lydiának, sőt, még a Dovahkiin kiáltásokat is előadhatja, és a hatások a játékban is lemásolhatók. A berendezést egy haptikus mellény egészíti ki, amely a fizikai érzékelést hivatott reprodukálni - amikor a Dovahkiin sérülést szenved egy bandita kardjától vagy egy sárkány leheletétől, Gingas a mellényen keresztül érzi azt. A legfurcsább érzés azonban akkor jön, amikor a játékban enniük kell, hogy feltöltsék az életerejüket, mivel a mellény lehetővé teszi, hogy "szó szerint érezzék, ahogy az étel a gyomrukba kerül".

Feltételezve, hogy már rendelkezik a szükséges alaphardverrel, Gingas szerint egy egyszerű VR-készlet körülbelül 400 dollárba kerül. Egy ilyen magával ragadó beállításért azonban Gingas becslése szerint az elmúlt öt év alatt akár 15 000 dollárt is elköltött, mióta megvette az első headsetjét. Azért a lány egyértelművé tette, hogy felszerelése - amelyet tartalomkészítésre és kutatásra is használ a YouTube- és Twitch-csatornáján - jóval több, mint amire a legtöbb embernek szüksége van ahhoz, hogy jól érezze magát a virtuális valóságban.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás