promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Termékvisszahívás! Súlyos bőrirritációt okozhat Mark Zuckerberg virtuális valóság sisakja!
Borítókép:  Oculus Quest 2/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Facebook ideiglenesen leállítja az Oculus Quest 2 értékesítését, visszahívja a habbetéteket a bőrirritációról szóló beszámolók alapján.

A Facebook ideiglenesen leállította az Oculus Quest 2 headset értékesítését, mivel lépéseket tesz a készülék habbetétjének visszahívására és cseréjére, miután a jelentések szerint az egyes vásárlóknál kiütéseket és bőrirritációt okozott az arcon - olvashatjuk a theGeek oldalán.

"Ahogy egyre többen kezdték el használni a Quest 2-t olyan jelentéseket kaptunk, hogy a Quest 2 vásárlók egy nagyon kis százalékánál bőrirritációt tapasztaltak a Quest 2 kivehető habszivacs arcbetétjének használata után. Keményen dolgoztunk a probléma megoldásán, szakértőkkel együttműködve és kiigazításokat eszközöltünk a gyártási folyamatunkban, valamint proaktívan kommunikáltunk a szabályozó hatóságokkal."

- magyarázta a Facebook az Oculus weboldalán közzétett visszahívási közleményében - A Facebook eredetileg tavaly decemberben jelentette be, hogy vizsgálja a Quest 2 bőrirritációról szóló jelentéseket, és áprilisban frissített jelentést adott az eredményekről.

"Nem találtunk szennyeződést vagy váratlan anyagokat a gyártási folyamatunkban. Azonosítottunk néhány olyan anyagot, amelyek általában jelen vannak a gyártási folyamatban, és amelyek hozzájárulhatnak a bőrpanaszokhoz, és bár ezek szintje már így is az iparági szabvány alatti volt, óvatosságból megváltoztattuk a folyamatunkat, hogy még tovább csökkentsük őket."

- írta a Facebook akkor közleményében. 

"Bár a bejelentések aránya alacsony, és a bejelentett esetek többsége kisebb jelentőségű, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy termékeink biztonságosak és kényelmesek legyenek mindenki számára, aki használja őket."

- tette hozzá Andrew Bosworth, a Facebook Reality Labs vezetője a mai napon friss frissítésben. 

Ennek érdekében a Facebook önkéntes visszahívást hajtott végre az amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsággal (CPSC) és a kanadai Egészségügyi Bizottsággal együttműködve.

A CPSC a visszahívásra vonatkozó figyelmeztetésében azt írja, hogy a Facebook 5716 bejelentést kapott az Oculus Quest 2 használatát követő arcbőr-irritációról (kiütések, duzzanat, égés, viszketés, csalánkiütés és dudorok), és körülbelül 45 olyan bejelentést, amelyben a fogyasztók orvosi ellátást igényeltek. A CPSC szerint a visszahívás körülbelül 4 millió készüléket érint az Egyesült Államokban.

Az akció részeként a Facebook ingyenes szilikonborítást - amely a meglévő habbetétet burkolja - kínál minden Quest 2 headset, Quest 2 arcinterfész kiegészítő és Quest 2 Fit Pack tulajdonosnak. A szilikonborítás igénylésére vonatkozó teljes útmutató az Oculus weboldalán érhető el, és annak ellenére, hogy a visszahívás az Egyesült Államokra összpontosít, a Facebook minden olyan országba szállít majd cserealkatrészeket, ahol a Quest 2-t hivatalosan árulják.

Ezek Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Izland, Írország, Franciaország, Hollandia, Japán, Kanada, Norvégia, Lengyelország, Dél-Korea, Spanyolország, Svájc, Svédország, Olaszország, Tajvan, Új-Zéland, Norvégia, Svédország, Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

A Facebook szerint augusztus 24-től minden új Oculus Quest 2 készülékhez szilikon borítás jár majd. Ugyanezen a napon érkezik egy új 128 GB-os Oculus Quest 2, amely a jelenlegi 64 GB-os egységet váltja fel új alapmodellként, miközben a készülék jelenlegi 299 dolláros árcédulája megmarad.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás