Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az oltás ellenére is több ezer ember fertőződött meg ebben az országban

Az oltás ellenére is több ezer ember fertőződött meg ebben az országban

Tech & Tudomány

Az oltás ellenére is több ezer ember fertőződött meg ebben az országban

Tech & Tudomány

Promotions 10:10

A koronavírus-fertőzés ellen eddig beoltott 3,86 millió cseh állampolgárból 4030-nál kimutatták a fertőzést az ellenőrző szűrések.

A koronavírus-járvány elleni vakcina megjelenésével újraindult az élet a világban. A legtöbb országban feloldották a szigorú korlátozásokat, és az emberek ismét elkezdtek közösségbe járni. Az elmúlt időszakban azonban drámai hírek érkeznek külföldről. Legutóbb például Csehoroszágban jelentették, hogy a vakcina felvétele ellenére, több ezer ember fertőződött meg. 

"A koronavírus-fertőzés ellen eddig beoltott 3,86 millió cseh állampolgárból 4030-nál kimutatták a fertőzést az ellenőrző szűrések"

- közölte Adam Vojtech egészségügyi miniszter, aki hozzátette, hogy természetesen a világon egyetlen vakcina sem véd meg százszázalékosan mindenkit, ezt nem is lehet elvárni." 

Ennek ellenére a csehek továbbra is úgy gondolják, hogy a vakcina jelenti az egyetlen megoldást a koronavírus-járvánnyal szemben, így elindították a következő oltási kampányukat, amelyben már a fiatalabb generációhoz szeretnének szólni, valamint bejelentették azt is, hogy jövő héten három új oltási központ nyílik Prágában, Brünnben és Ostraván, ahol előrejelzés nélkül is beoltják az érdeklődőket.

Borítókép: Profimedia