promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: mindent betartottak, mégis több ezer embert fertőzött szanaszét a koronavírus egy szabadtéri fesztiválon
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Továbbra sem értik, hogyan történhetett ez, hiszen a szabadtéri zenei fesztiválra csak azok léphettek be, akik rendelkeznek oltással, negatív teszttel, vagy átestek már a koronavíruson. 

 

Rossz vége lett egy szabadtéren tartott zenei fesztiválnak Hollandiában. A szervezők hiába tartották be az egészségügyi óvintézkedéseket - tehát csak az léphetett be a fesztivál területére, akinek oltása, vagy negatív PCR-tesztje van, esetleg korábban igazolt koronavírusos beteg volt - ennek ellenére bekúszott a Verknipt elnevezésű fesztivál területére a vírus. - írja a CNBC.

Verknipten két nap alatt, mintegy 20 ezer fő fordult meg, de minden belépőt "igazoltattak", így hatalmas sokk érte a rendezőket, miután megtudták, hogy 1050 fő, akik részt vettek a rendezvényen, pozitív tesztet produkált.

A helyi egészségügyi hatóság nem érti, hogyan történhetett ez meg. Hozzátették, hogy talán nem mindenki a fesztiválon fertőződött meg, az is lehet, hogy az utazás során, vagy az afterpartykon kapták el a koronavírust.

Azt javasolják, hogy ilyen esetekben 24 óránál nem régebbi koronavírus-tesztet kell kérni azoktól, akik tömegrendezvényekre szeretnének belépni.

Az is probléma lehetett, hogy Hollandiában rögtön az oltást követően megkapják a védettségi igazolásukat az emberek, ám köztudott, hogy több hétig tart, mire kialakul a védettség.

Az országban szerdán ismét 10 ezer fölé emelkedett a napi esetszám, és a regisztrált fertőzöttek többsége 20-29 év közötti.

(via: Portfolio)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás