promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden készen áll a harmadik oltás beadására
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre többet lehet hallani arról, hogy a delta variáns miatt szükségessé válhat a harmadik oltás. Itthon is minden készen áll a vakcinák beadására. 

A delta variáns megjelenésével ismét tombol a világban a koronavírus-járvány. A legtöbb országban már a negyedik hullámmal küzdenek. A virológusok szerint a legnagyobb ellenszer továbbra is a vakcina lehet, azonban kiderült, hogy a mutánsok ellen nem feltétlenül lesz elég két dózis belőle. Továbbá egyre több szakértő figyelmeztet arra, hogy szükség lesz majd újra beoltani a lakosságot. - írja a HVG.

A Pfizer nemrégiben bejelentette, hogy a koronavírus elleni vakcinájának harmadik adagja fokozhatja a védelmet a vírus delta variánsa ellen.

A cég tudományos vezetője azt is elmondta, hogy tárgyalást kezdtek az Egyesült Államok gyógyszerészeti hatóságaival a szer vészhelyzeti alkalmazásáról.

Európában több ország - többek között Oroszország, Anglia és Németország - is bejelentette, hogy készülnek a lakosság újraoltására. Az ATV Híradója a hazai helyzetre is kiváncsi volt, így megkereste a Koronavírus Sajtóközpontot. 

"Magyarország készen áll a harmadik oltás beadására, ha azt a nemzetközi és hazai orvostudomány is egyöntetűen javasolni fogja".

- válaszolták, így nagyon úgy néz ki, hogy szeptembertől ismét megkezdődnek a tömeges oltások.  

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás