promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrület! Már 12 éve szólt George Lucas-nak a Bethesda a mostanában induló Indiana Jones játékról!
Borítókép:  Indiana Jones/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legújabb Indiana Jones-játékot jelenleg a Lucasfilm Games-szel és a svéd MachineGames stúdióval közösen fejlesztik és bár csak 2021 januárjában jelentették be, a Bethesda azt már 2009-ben bedobta George Lucasnak. A MachineGames eddig leginkább a Wolfenstein-játékokon, a The New Orderen és a The New Colossuson végzett munkájáról volt híres.                

Maga Todd Howard, a Bethesda vezérigazgatója és az Elders Scrolls játékok egyik atyja vállalta el a következő Indiana Jones videojáték-kaland executive producerének szerepét - olvasható a theGeek oldalon. Howard nem sokkal a játék eredeti leleplezése után nagy figyelmet kapott, ugyanis egy sasszemű rajongó észrevette, hogy egy Xbox-vásárlási videó során több Indiana Jones-emléktárgy is volt az irodája polcain, ami talán a közelgő bejelentésre utalt. A Howardhoz közel állók azonban azt állították, hogy mindez csak teljes véletlen volt,

és a polcain lévő tárgyak egyszerűen azért voltak ott, mert Howard "hatalmas Indiana Jones-rajongó".

Howardnak talán tényleg ez a folyamatos rajongása lehet a valódi oka annak, hogy az Indiana Jones-témájú csecsebecsék a videóbeszélgetés alatt is láthatóak voltak (bár vicces arra gondolni, hogy talán többről van szó, mint puszta véletlenről). A The Telegraphnak adott interjúja szerint Howard már hihetetlenül régóta szeretne egy Indiana Jones-játékot készíteni, sőt, eredetileg még 2009-ben felvetette az ötletet George Lucasnak.

Azóta Howard mindent megtesz azért, hogy ez az álom valóra váljon. Howard a The Telegraphnak elmondta, hogy "szuper izgatott" a projekt miatt, és hogy a játék jelenleg különösen jó kezekben van a MachineGamesnél. Bár többet nem árult el arról, hogy miről fog szólni a következő Indiana Jones-játék, vagy hogy a megjelenéskor a világ melyik pontjára kalauzolja majd el a játékosokat, Howard azt megosztotta, hogy

"A rajongók a jövőben többet fognak hallani (a játékról). De a MachineGames csapata a legjobb csapat a világon, amely ezt a címet megvalósíthatja, és fenomenális munkát végeznek".

Ez az Indiana Jones-játék egyértelműen Howard szenvedélyes projektje. Ez már önmagában is nagyszerű hír a korbácsot csattogtató, fedorát viselő professzor rajongóinak. Bár Indy számos más videojáték-adaptációval is büszkélkedhetett a múltban, a legtöbbjük nem tudta igazán átadni azt a csodálatot és izgalmat, amit az eredeti filmek okoztak. Remélhetőleg Howard saját érzelmi kötődése a franchise-hoz átragad a játékra, amely ugyanolyan élményeket kínál majd a játékosoknak, mint amilyeneket először Az elveszett frigyláda fosztogatói megtekintése közben éreztek.

Bármennyire is izgalmas mindez, azért még jócskán várni kell egy kicsit, amíg végre megjelenik a következő Indiana Jones-játék, amely még mindig a gyártás legelső fázisában van, és a játékostársadalomban még csak sejtése sincs arról, hogy mikorra tehető a végleges megjelenési dátum. Tekintettel azonban arra, hogy Howard mennyire türelmes volt eddig is, amíg végre összejött neki az Indiana Jones-játék, a rajongók minden bizonnyal ugyanígy tesznek majd, és türelemmel várják az újabb információkat.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás