promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dead Space: visszatér egy gaming sci-fi horror legenda! Igazi remake várható!
Borítókép:  Dead Space/Electronic Arts
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nyolcadik utas: a Halál, és annak folytatásai, Halálhajó, A dolog és más sci-fi horrorfilmek ihlették a 2008-as Dead Space-t, az Electronic Arts kőkemény sci-fi horrorját, amely hatalmas sikert aratott és két folytatást is megélt. Most a legelső játék remake-je várható.

Sajnos, a lengedás játéksorozat eléggé gallyra ment az utóbbi időkben, hiszen az Electronic Arts feloszlatta játék fejlesztőstúdióját: a Visceral Games-t, amellyel alaposan felpaprikázták a Dead Space rajongóit. Mostanában viszont több olyan információról hallhattunk, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy a legendás sci-fi horror feltámadhat és az EA Motive fejleszti majd a játékot. Most a theGeek oldalról azt is megtudtuk, milyen módon várható a nagy feltámadás.

Egy Jeff Grubb nevű ismert amerikai újságíró írt arról a rajongóknak, hogy tényleg várható az "új" Dead Space, amelyen az EA Motive fejlesztőcsapat már egy ideje munkálkodik, és ez teljes egészében egy igazi remake lesz. Egyben egy rebootról is van szó, magyarán a sorozat kezdődik előlről. A bennfentes újságíró persze megjegyezte, hogy a 2008-as legelső rész remake-je van szó, egy amely egyfajta kiindulási alap lesz és ennek a játékmechanizmusaira építenek a fejlesztők. Mégis, gyakorlatilag új, önálló lábakon álló cím lesz, amely rengeteg újdonsággal kecsegteti a gamereket. Jeff Grubb azt is megjegyezte, hogy ő úgy tudja, az EA Motive a Resident Evil 2 feldolgozását tekinti etalonnak, magyarán egy olyan szinten átdolgozott remake-re számíthatunk.

Grubb emellett megkereste az Electronic Artsot az ügyben, a cég azonban egyelőre nem nyilatkozott neki semmit. Szerinte az Electronic Arts a Star Wars Jedi: Fallen Order sikere miatt bátorodott fel és ezért ad ismét esélyt a Dead Space játékoknak is. Magyarán, a Fallen Orderhez hasonlóan a Dead Space is történetközpontú játék lesz, annak ellenére, hogy az EA az utóbbi években a lootboxokra és közösségi játékokra koncentrált és hallani sem akart további single-player címekről, mivel a game-as-a-service típusú játékokban hittek, de a Respawn Star Warsának pozitív fogadtatása alapján gondolják, hogy érdemes az egyjátékos, sztoriorientált játékokkal számolniuk.

Az első Dead Space még 2008-ban jelent meg PC-re, és az akkori konzolokra: Xbox 360-ra és PS3-ora. Az utolsó játék a franchise-ban, a Dead Space 3 pedig 2013-ban látott napvilágot ugyanezeken a platformokon, azonban ezt az akciócentrikusabb részt már nem fogadták olyan jó kritikák és a játékosok rajongása sem. Az "új" Dead Space-t vélhetően a július 22-én várható EA Play Live nevű rendezvényen fogják részletesebben bemutatni.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás