promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg jön a világvége? Az eddigi legnagyobb üstökös tart a Naprendszerünk felé
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezt valószínűleg Bruce Willis és a csapata sem tudná megállítani.

Anno 1998-ban a filmesek nagyon rámentek a világvége hangulatra, mert ebben az évben jött ki a Deep Impact és az Armageddon is. Michael Bay és Bruce Willis azért jobban be tudta indítani a mozikasszákat, de utóbbi se muzsikált rosszul fele annyi költségvetéssel.

Szóval sokszor elgondolkoztunk már, hogyan kellene elkerülni a dinoszauruszok sorsát, de 100 százalékos megoldás biztosan nem lenne arra, ha egy óriási üstökös pont a Föld útjába kerülne.

Pedro Bernardinelli és Gary Bernstein, az amerikai Pennsylvaniai Egyetem két kutatója most egy óriási üstököst fedeztek fel, ami ráadásul a Naprendszerünk felé tart.

Az üstökösök az eddigi felfedezések szerint átlagban 10 kilométer átmérőjűek voltak, de ez most sokkal nagyobb... Ennek az átmérője 96 és 193 kilométer között van, ami félelmetes. Kijelenthetjük, hogy ezt valószínűleg Bruce Willis és a csapata sem tudná megállítani.

A tömege is ezerszerese egy átlagos üstökösének, ami óriási pusztítást tudna végezni.

A Bernardinelli-Bernstein üstökös 3 milliárd kilométerre van a Napunktól, és folyamatosan közeledik felénk. A Naphoz legközelebb 2031-ben lesz – itt nagyjából olyan távolságról beszélünk, mint amennyire a Szaturnusz van a központi csillagunkhoz.

A szakemberek szerint az üstökös sosem fog minket elérni, és remélhetőleg ez így is marad.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás