promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most megtudhatjuk mikor tér vissza a koronavírus az életünkbe
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy néz ki, hogy a koronavírus tényleg csupán nyári szünetre ment. Egy híres magyar virológus, Rusvai Miklós szerint ugyanis ősszel megérkezik az országba a külföldön már tomboló delta plusz variáns, amely még vakcinával is meg fogja nehezíteni az életünket. 

Azt gondolná az ember, hogy a koronavírus elleni vakcina megérkezésével már nem kell a továbbiakban tartani a Covid-járványtól. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy ez nem egészen így van. Az ország egyik leghíresebb virológusa, Rusvai Miklós szerint: 

Érdemes figyelni, hogy megjelent a delta plusz variáns, amely olyan további változást mutat a delta variánshoz képest, amilyen már a dél-afrikai variánson is megfigyelhető volt. Már Európában is számos országban igazolták a jelenlétét, igaz, Magyarországon még nem.

- nyilatkozta az RTL Klubnak a szakember. 

Rusvai kifejtette, hogy Magyarországon az időjárás a kezünkre játszik, a magas átoltottság is kedvez, a szennyvízadatokat érdemes figyelni azonban, hogy a tömegrendezvények, illetve a delta és a delta plusz variáns megjelenése nem hoz-e kedvezőtlen fordulatot. 

A legnagyobb ellenszer továbbra is a vakcina, ám a víruskutató szerint a hátralévő két-három hónapban mindenki élvezze a maszknélküliséget, ősszel ugyanis kezdhetjük elölről.

Szerinte körülbelül két-három év múlva lesz vége ennek az egésznek. 

Hozzátette, hogy ezt követően viszont olyan lesz, mint a minden évben jelentkező influenzajárvány. Addig viszont várnunk kell. 

A harmadik oltás beadhatóságát vizsgálják azonban, Rusvai szerint a rizikócsoportoknak szüksége lenne rá.

 [[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás