promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Grand Theft Auto VI: iszonyatos nosztalgiabomba lehet a játék városa, de lehet, hogy nagyon sokat kell rá várni!
Borítókép:  Grand Theft Auto VI/Youtube
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tom Henderson bennfentes szerint a Grand Theft Auto 6 állítólag a modern Vice Cityben fog játszódni, és egy olyan térképet fog tartalmazni, amely idővel változik.

A Grand Theft Auto 6 talán csak 2024-ben vagy 2025-ben jelenik meg, mivel a Rockstar az alkalmazottak egészségét helyezi előtérbe - olvashatjuk a theGeek oldalon, amely Tom Henderson, egy iparági bennfentes szavaira hivatkozik. A neves iparági bennfentes ugyanis egy új videót tett közzé, amelyben apró, de mégis figyelemre méltó betekintést enged abba, hogy mire számíthatnak a rajongók a Grand Theft Auto 6-tól, és bár a sorozat egy újabb izgalmas bejegyzésének tűnik, a Rockstar tényleg nem sieti el a dolgot, és lehet, hogy egy jó darabig nem is fog megjelenni.

Néhány rajongó kissé csalódott volt, hogy a GTA 6 nem volt ott az E3-on, pedig a Rockstar szinte soha nem vesz részt az iparági kiállításon. Miután közel egy évtized telt el az elismert bűnügyi franchise legutóbbi része óta, a rajongók már nagyon vágynak a hatodik gengszterszimulátorra, de ehelyett a Rockstar továbbra is új tartalommal és remasterrel támogatja a PS3-ra és Xbox 360-ra még 2013-ban Grand Theft Auto V-t - a játékből 2015-ben készült PS4 és Xbox One verzió. Azóta rengeteg pletyka látott már napvilágot, de hivatalos információ egyelőre még sehol.

Hasonlóképpen Henderson azt is kijelentette a videóban, hogy a Rockstar nem tervezi, hogy a bejelentés után elhalasztja a játékot, ezért addig nem fogja felfedni, amíg nem 100%-ig biztos a megjelenési dátumban. Probléma még, hogy a jelenlegi generációs konzolokat jelenleg nagyon nehéz beszerezni, törvényszerűen a kívántnál jóval kisebb a felhasználnói bázis, ez a helyzet pedig akár 2022 közepéig is eltarthat. A Rockstar valószínűleg nem akarja majd a lehető legnagyobb befogadóközönség nélkül kiadni a játékot, mivel maximalizálni akarja a profitot, és valószínűleg meg akarja majd dönteni azokat az eladási rekordokat, amelyeket a GTA V állított fel az első megjelenésekor.

No és mi a helyzet a várható helyszínnel? A theGeek - megint csak Hendersonra hivatkozva - arról ír, hogy a Grand Theft Auto 6 állítólag a mai, modern Vice Cityben fog játszódni, és egy olyan térképet fog tartalmazni, amely idővel változik. Ez a legendás GTA-város már két részben is szerepelt, és rendkívül népszerű a rajongók körében, így nem tűnik ördögtől valónak, ha harmadszor is bekerül a sorozatba. Már csak azért sem, mert a Grand Theft Auto: Vice City minden idők legkedveltebb GTA-része. Ami viszont még jobb hír: a GTA 6 Vice City-jét úgy dolgozzák majd ki, hogy idővel bővüljön a térkép, magyarán nem lesz statikus a térkép. Ez jó hír lehet azoknak, akiknek már kicsit elegük van a változatlan Los Santosból.

Végül Henderson megerősítette azokat a korábbi pletykákat is, hogy ismét több főszereplős csapat lesz a játékban, illetve egyikük egy nő lesz, aki techtudásával többek között különféle informatikai rendszerekbe tud betörni. 

És hogy mennyire hihetünk ezeknek az információknak? Mennyire hiteles maga Henderson? Az "insider" nemrég a Battlefield 2042 pontos címét árulta el annak hivatalos bejelentése előtt, tovább Call of Duty-témákban is szinte mindig igazat "jósolt", szóval igencsak szavahihetető forrásról van szó. Persze, még így is tévedhet, vagy megvezethették, szóval azért mérget minderre ne vegyünk.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás