promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra itt van Űrlord és csapata A galaxis őrzői-videójátékban!
Borítókép:  Marvel's Guardians of the Galaxy/Square
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A semmiből robbant be a Square Enix cég bemutatóján az idén is megrendezett E3 keretében A galaxis őrzői videójáték: a Marvel's Guardians of the Galaxy előzetese és játékmenet-bemutatója, amelyet az Eidos Montrel csapata hegeszt a nagyérdeműnek.

Nagyon azért nem döbbentünk le azon a tényen, hogy a Square Marvel játékot készít, hiszen pletykálták is és „vótmá” egy Marvel’s Avengers is, így kézenfekvő, hogy a Square üti a vasat a Marvel licenccel és minél több ilyen játékot dob ki a piacra.

Az új játék hálistennek kukázta az elég közepesre sikeredett Avengers erőltetett többjátékos módját és ez az új Marvel-kaland teljes egészében egyjátékos élményre lesz kihegyezve, bár a csapatirányításnak itt is fontos szerepe lesz.

A történetmesélés kapja tehát itt a főszerepet, a központ karakter pedig ki más lenne, mint Űrlord, vagyis a Földről őshonos Peter Quill. Őt fogjuk majd irányítani a játékban, illetve csapatunkat is vezetgetjük, melynek tagja a jól ismert Groot, Mordály, Draxet és Gamorra.

A játékmenet-bemutató kellemes grafikát tárt elénk, de ennél azért az újgenerációs konzolok (PlayStation 5 és Xbox Series X/S) sokkal többet tudnak. Másik fájó pont, hogy a Marvel's Avengershez hasonlóan most sem a filmszínészekről mintázták a hősöket, vagyis ne számítsunk Chris Pratt- és Dave Bautista-burájú Galaxis Őrzői-csapattagokra. Emiatt biztos sokan fognak panaszkodni, de valahol érthető, hogy kiadó inkább a fejlesztésére és nem a hollywoodi sztárokra költött.

A játék egyébként élvezetesnek tűnik, a csapatirányításnak és az egyedi képességeknek egyaránt fontos szerepe lesz a harcok során. Űrlordnak például a hátára erősített rakétái lesznek és két pisztollyal osztja majd a skúlót, mintha nem lenne holnap, látványos akciók közepette. Repertoárjából nem hiányoznak majd a divatos slágerek sem, amelyeket speciális támadásokkal együtt fog majd „bevetni”. Lesz itt minden: Iron Maiden, Kiss, Blondie, meg "I Need A Hero" is bömbölni fog, miközben harcolunk vele – akárcsak a filmekben.  

Ugyanakkor nemcsak harcolnunk kell, hanem rizsázni és döntéseket is hozni közben, amelyek befolyásolják a többi karakterrel kialakított kapcsolatunkat és a sztorit is. Sajnos ettől függetlenül nem lesz többféle befejezés, mint más, hasonló játékokban.

Hab a tortán, hogy az Eidos Montréal nem akárkit kért fel a történet és a karakterek kidolgozosára, mint A galaxis őrzői-képregények íróját, Dan Abnett-et! Abnett meg is dolgozott a pénzéért: még a képregények rajongói számára sem ismert karakterekkel is találkozhatunk majd.

A Marvel's Guardians of the Galaxy 2021. október 26-án érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. Az Eidos azt ígére, hogy nem próbál majd lehúzni minket különféle fizetős DLC-kkel, vagy mikrotranzakciókkal, viszont előrendelői tartalmak (kozmetikai dolgok) és Deluxe kiadás várhatóak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás