Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Starfield: brutális csalódás, hogy nem lesz PS-re a várva-várt szerepjáték! A Bethesda magyarázkodik!

Starfield: brutális csalódás, hogy nem lesz PS-re a várva-várt szerepjáték! A Bethesda magyarázkodik!

Tech & Tudomány

Starfield: brutális csalódás, hogy nem lesz PS-re a várva-várt szerepjáték! A Bethesda magyarázkodik!

Tech & Tudomány

HGE 09:09

A játékot fejlesztő stúdió feje elárulta, hogy megérti, hogy a PlayStation 5 tulajdonosok miért lehetnek elégedetlenek vagy frusztráltak, de a helyzet nem változik.

Sajnálja és megérti a hatalmas bázissal rendelkező PlayStation-tulajokat a Bethesda, hogy nem lesz az ő konzoljukra is a már iszonyúan várt sci-RPG, a Starfield - írja a theGeek. Az ugyanis már biztos, hogy a Starfield, a Bethesda nagy űrutazós RPG-je nem jön PlayStationre. Ezt a Microsoft is megerősítette az E3 2021-es sajtótájékoztatóján. A Bethesda részéről Pete Hines a GameSpotnak adott élőben közvetített interjúban foglalkozott az exkluzivitással - és még bocsánatot is kért érte.

"Nem tudom, hogyan lehetne eloszlatni a PlayStation 5 rajongóinak aggodalmait azon kívül, hogy azt mondom, nos, én is PlayStation 5-játékos vagyok, és játszottam már játékokat azon a konzolon, és vannak játékok, amiket továbbra is játszani fogok rajta. Igazából csak annyit tudok mondani, hogy 'elnézést kérek', mert biztos vagyok benne, hogy ez frusztráló az emberek számára, de nem sok mindent tudok tenni ellene."

 - mondta Hines, hozzátéve, hogy így legalább nem kell aggódniuk, 

"Nem azon aggódsz, hogy 'Hogyan működik ezen a dobozon, kontra hogyan működik azon a dobozon? Nem azon a dobozon készítjük el, így csak annyi a dolgunk, hogy ezen a dobozon [és] a PC-n is a lehető legjobban fusson. A szűk fókusz mindig segít."

Ez egyébként mindkét irányban működik, Hines szerint ugyanis mindez igaz a Deathloopra, az Arkane hamarosan megjelenő Swinging Sixties time loop shooterére is, amely kizárólag PlayStation 5-re és PC-re készül:

"Amikor úgy döntöttünk, hogy partnerséget kötünk a Sonyval a Deathloopon, és a játék kizárólag erre a platformra készült, a fejlesztés sokkal ésszerűbbé vált, mert azt mondtuk: 'PS5 és PC, ezekre koncentrálunk'."

Hines ugyanakkor elismerte, hogy míg a játékkészítőknek ez áldás, a platformtulajdonosoknak szívás lehet.

"Teljesen megértem, ha elégedetlenek vagy dühösek vagy bármi más. Megértem. Ezek mind valódi érzések és frusztrációk. Hogyan kell ezt kezelni? Fogalmam sincs. Sohasem merném azt mondani, hogy kész megoldásom van rá, hogyan teheted mindezt jobbá, és hogyan érezheted magad jobban."

Borítókép: Starfield/Bethesda