promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk brutálnehéz találós kérdése felrobbantotta a netet, csak nagyon kevesen tudják rá a választ - te köztük vagy?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elonnak van egy kedvenc kérdése, amit rendszeresen feltesz a hozzá jelentkezőknek.

Elon Musk, korunk egyik legnagyobb zsenije és innovátora, aki extravagáns életével is rátesz jó sokat a már korábban is kialakult zsenikultuszára. Tőle mindig, minden helyzetben valami váratlant és meghökkentőt, de mégis elgondolkodtatót és kreatívat vár az ember. Ashlee Vance, Musk életrajzírója,

most a cégvezető egy fura dolgáról beszélt.

A Tesla vezérének van egy jó szokása, a cégeihez, így többek között a SpaceX-hez, jelentkezők egy-egy állásinterjúján maga is tiszteletét teszi, és akkor van egy kedvenc kérdése:

"Valahol a Föld felszínén állsz, majd elmész egy mérföldet délre, aztán egy mérföldet nyugatra, majd egy mérföldet északra, és észreveszed, hogy pont ott állsz, ahonnan elindultál. Hol vagy?"

A megoldás az Északi-sark vagy a Déli-sark, de igazából a Daily Star cikkéből az is kiderül, hogy Muskot egyáltalán nem a válasz érdekli, hanem az, hogy egy új problémát hogyan kezdi megoldani a jelentkező, hogy gondolkodik, hogyan kezd bele a kérdés megválaszolásába.

A kérdést később TikTok-on is megosztották, és több száz megfejtés érkezett alá, többen azt mondták, hogy a válasz az, hogy az interjún, de persze sokan eltalálták az igazi megfejtést, a sarkokat is.

(via Szeretlek Magyarország)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás