promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hackerek betörtek az Electronic Arts-hoz, ellopták a FIFA 21 és más játékok forráskódjait!
Borítókép:  FIFA 21/Electronic Arts
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hackerek betörtek a világ egyik legnagyobb videojáték-kiadójának, az Electronic Artsnak a rendszereibe, és ellopták a cég játékaiban használt forráskódot - erősítette meg az Electronic Arts szóvivője.

A független kiberbiztonsági szakértő által ellenőrzött online fórumbejegyzésekből kiderül, hogy június 6-án a hackerek azt állították, hogy 780 gigabájtnyi adatot szereztek meg az EA-tól (EA), köztük a Frostbite forráskódot, amely egy játékmotor, és többek között a FIFA, a Madden és a Battlefield videojáték-sorozatok motorja.

A hackerek azt állították, hogy

"teljes kihasználási képességgel rendelkeznek az EA összes szolgáltatásán."

Azt is állították, hogy ellopták a FIFA 21 szoftverfejlesztő eszközeit és a FIFA 22-ben a játékosok partnerkeresőjének szerverkódját.

Brett Callow, az Emsisoft kiberbiztonsági szakértője és fenyegetéselemzője szerint a forráskód feletti ellenőrzés elvesztése problémás lehet az EA üzletmenetére nézve.

"A forráskódot elméletileg más fejlesztők lemásolhatják, vagy felhasználhatják a játékok hackeléséhez."

– állította Callow.

"Bármikor, amikor a forráskód kiszivárog, az nem jó. A hackerek átfésülhetik a kódot, mélyebb hibákat azonosíthatnak kihasználásra, és ezt a korábbi kódot eladhatják a sötét weben rosszindulatú egyéneknek."

– mondta Ekram Ahmed, a Check Point nevű amerikai kiberbiztonsági cég szóvivője.

Az EA szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy a játékosok adatai nem kerültek veszélybe a betörés során.

"Vizsgáljuk a közelmúltban történt behatolást a hálózatunkba, ahol korlátozott mennyiségű játék forráskódját és kapcsolódó eszközöket loptak el" "Játékosok adataihoz nem fértek hozzá, és nincs okunk feltételezni, hogy a játékosok magánéletét bármilyen veszély fenyegeti. Az incidenst követően már végrehajtottuk a biztonsági fejlesztéseket, és nem számítunk arra, hogy ez hatással lenne a játékainkra vagy az üzletmenetünkre. A folyamatban lévő bűnügyi nyomozás részeként aktívan együttműködünk a bűnüldöző hatóságokkal és más szakértőkkel."

– nyilatkozta az EA szóvivője.

(Vice)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás