promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere űrutazik júliusban
Borítókép:  Jeff Bezos/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jeff Bezos még 1994-ben alapította meg azt az Amazont, amely nemrég az MGM-et is felvásárolta. A multimilliárdos mára a cégének köszönhetően a leggazdagabb ember az egész világon, így érthető, hogy most már a világűr meghódítása a következő cél.

A modernkori Krőzus Instagramon jelentette be, hogy július 20-án űrhajóra száll, és otthagyja a Földet egy rövid időre.

Jeff Bezos, aki már 57 éves, nemrég beszélt terveiről, melyek szerint az év második felétől lemond az Amazon vezérigazgatói posztjáról, csak azért, hogy a többi vállalkozására és új inspirációira is koncentrálhasson. Az egyik cége, amellyel többet szeretne foglalkozni, a Blue Origin, amely űrtechnológiai eszközöket gyárt, és New Shepardot: azt rakétát is legyártotta, amely a júliusi utazást lehetővé teszi számára.

Bezos így írt a terveiről egy, az utazását felvető videóban:

"Ötéves korom óta arról álmodok, hogy végre eljutok az űrbe. Július 20-án testvéremmel vágok neki az útnak. A legnagyobb kaland lesz a legjobb barátommal."

A videóban Bezos megkérte a bátyját, hogy csatlakozzon hozzá az úton. A vicc pedig az, hogy akár Ön is csatlakozhat - ha van elég pénze rá! Az űrrakéta ugyanis hatszemélyes és június 12-ig lehet licitálni az egyik szabad helyre. Jelenleg 2,8 millió dollár (kb. 8 milliárd forint) a legmagasabb licit, amelyet valaki azért ajánlott fel, hogy csatlakozhasson Bezosékhoz a Blue Origin első kilövésén - legalább is a Variety írása szerint.

Persze, nem csak az Amazon alapítója persze az egyetlen milliárdos, aki szeretne egy kicsit lazulni (nincs gravitáció, tehát a szó minden értelmében) a világűrben: Elon Musk is azon dolgozik a Space X nevű űrkutatási vállalatával, hogy távolabbi perspektívából is megnézhesse a Földet.

Musk cége egyébként a NASA-val együttműködve elvileg még egy filmet is forgat majd az űrben, Tom Cruise-zal főszereplésével, de nem ez lesz az első igazi űrmozi, lévén esélyes, hogy előtte az oroszok egy saját filmmel megelőzik őket. Bár filmet azért nem forgat júliusban Bezos, viszont felvételeket láthatunk majd az útjáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás