promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zárul a kör: már a kanadai hadsereg is beszél az ufókról
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alig győzték felsorolni az elmúlt 70 évben történt katonai észleléseket.

Tucatnyi jelentése van ufóészlelésekről a kanadai hadseregnek – állítja a Daily Mail. A lap szerint az utóbbi 70 évben több alkalommal is láttak olyan fényes objektumokat, amelyek egy F-86-os vadászgép sebességének a kétszeresével repültek.

A legkorábbi jelentés 1950 márciusából származik. Ekkor a légierő két tisztje észlelt egy narancssárgán pulzáló fényt, amely Ottawa felé tartott. 1952 áprilisában szintén történt egy hasonló eset, csak akkor kör alakúnak, a közlekedési lámpák sárga fényéhez hasonlónak írták le az ismeretlen tárgyat.

Az objektum elképesztő sebességgel haladt, de aztán megtorpant, irányt váltott és eltűnt, ha lehet, még a korábbinál is nagyobb sebességgel. Az összehasonlítás alapjául szolgáló F-86-os vadászgép csúcssebessége nagyjából 1050 km/h volt, ezek szerint az ufó körülbelül 2100 km/h tempóra volt képes.

De itt még nincs vége, 1967 novemberében egy őrmester figyelt fel egy nagyon éles fényjelenségre 3000–4000 láb magasságban, ami úgy tűnt számára, mintha egy kör körül aprócska holdak helyezkedtek volna el.

1978-ban egy fehér folt váltott hirtelen piros-kék színre, majd cikkcakkban haladva tűnt el a szemtanúk elől. 2002 novemberében a radaron is feltűnt egy hatalmas, csőszerű alakzat, és az észleléseket még hosszasan lehetne sorolni.

A kanadai védelmi minisztérium szóvivője minderre úgy reagált, nincs tudomása arról, hogy az említett ügyek kapcsolatban állnának az USA-ban történt ufóészlelésekkel, illetve a kanadai hadsereg  nem rendelkezik külön egységgel az ufókkal kapcsolatos esetek kivizsgálására.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás