Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zárul a kör: már a kanadai hadsereg is beszél az ufókról

Zárul a kör: már a kanadai hadsereg is beszél az ufókról

Tech & Tudomány

Zárul a kör: már a kanadai hadsereg is beszél az ufókról

Tech & Tudomány

Promotions 21:01

Alig győzték felsorolni az elmúlt 70 évben történt katonai észleléseket.

Tucatnyi jelentése van ufóészlelésekről a kanadai hadseregnek – állítja a Daily Mail. A lap szerint az utóbbi 70 évben több alkalommal is láttak olyan fényes objektumokat, amelyek egy F-86-os vadászgép sebességének a kétszeresével repültek.

A legkorábbi jelentés 1950 márciusából származik. Ekkor a légierő két tisztje észlelt egy narancssárgán pulzáló fényt, amely Ottawa felé tartott. 1952 áprilisában szintén történt egy hasonló eset, csak akkor kör alakúnak, a közlekedési lámpák sárga fényéhez hasonlónak írták le az ismeretlen tárgyat.

Az objektum elképesztő sebességgel haladt, de aztán megtorpant, irányt váltott és eltűnt, ha lehet, még a korábbinál is nagyobb sebességgel. Az összehasonlítás alapjául szolgáló F-86-os vadászgép csúcssebessége nagyjából 1050 km/h volt, ezek szerint az ufó körülbelül 2100 km/h tempóra volt képes.

De itt még nincs vége, 1967 novemberében egy őrmester figyelt fel egy nagyon éles fényjelenségre 3000–4000 láb magasságban, ami úgy tűnt számára, mintha egy kör körül aprócska holdak helyezkedtek volna el.

1978-ban egy fehér folt váltott hirtelen piros-kék színre, majd cikkcakkban haladva tűnt el a szemtanúk elől. 2002 novemberében a radaron is feltűnt egy hatalmas, csőszerű alakzat, és az észleléseket még hosszasan lehetne sorolni.

A kanadai védelmi minisztérium szóvivője minderre úgy reagált, nincs tudomása arról, hogy az említett ügyek kapcsolatban állnának az USA-ban történt ufóészlelésekkel, illetve a kanadai hadsereg  nem rendelkezik külön egységgel az ufókkal kapcsolatos esetek kivizsgálására.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria