promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egymillió dollárról indul a licit a felboncolt űrlényt ábrázoló fotóra
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fogalmunk sincs, eredeti-e a dokumentum, de ha az, akkor a vevő jó vásárt csinálhat.

Néhány évtizede nagy szenzációnak számított, amikor Magyarországon is bemutatták a tévében az első idegenboncolás nem túl jó minőségű felvételét. Az állítólagos dokumentumfilm 1947-ben készült, nem sokkal azután, hogy az amerikai Roswell közelében egy feltételezett ufó-lezuhanás történt.

Bár a szóban forgó – kétségkívül megdöbbentő – film eredetiségét azóta sem tudták bizonyítani, a csalásszagú történetnek egyre több leágazása születik. Most például árverésre bocsátották az egyik 16 milliméteres filmkockát, amely talán egy valódi idegent ábrázol a boncasztalon.

És ha már lúd, akkor legyen kövér, a licitet kereken 1 millió dollárról indítják. Ha egyszer bebizonyosodik a sztori igazsága, akkor ennek az ezerszeresét fogja érni, ha viszont turpisságra derül fény, akkor egy fabatkát sem.

A fekete-fehér filmet elsőként a Fox Television adta le 1995-ben, és utána szerte a világban nézők millió láthatták. Az anyag egy brit producer, Ray Santilli tulajdonát képezte, aki állítólag 1992-ben vásárolta meg azt az amerikai hadsereg egy nyugalmazott operatőrétől.

Ugyanakkor 2006-ban a speciális effektekkel is dolgozó szobrász, John Humphreys elismerte, hogy ő készítette az idegen meggyőzőnek tűnő „hulláját”, ráadásul az egyik patológust is maga alakította a filmben.

2017-ben a filmes Spyros Melaris is beállt a sorba, azt hangoztatva, hogy ő forgatta a filmet a londoni lakásában, modellként pedig egy állati szervekkel teletömött bábut használt. És hogy a sztori még cifrább legyen, 2019-ben az NIDS magánfinanszírozású kutatóintézet munkatársa elismerte, hogy a boncolásról szóló film – valós. Mindezek után aligha tudhatjuk, hogy jó vásárt csinál-e, aki pénzt ad ki egyetlen bizonytalan eredetű képkockáért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás