promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tíz év múlva náthaszerűvé szelídülhet a koronavírus?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy friss kutatás szerint a Covid-19 tíz év múlva náthaszerűvé szelídülhet.

Jelenleg még mindig furcsa belegondolni, de Fred Adler, az amerikai South Utah egyetem matematika tanszékének a professzora szerint az első hullám azért volt olyan szörnyű, mert még nem találkozott az emberek szervezete a koronavírussal, azonban minél többen esnek át rajta, illetve kapják meg az oltást, annál jobban csökken a Covid-19 súlyossága - írja a Blikk.

A professzor állítását Rusvai Miklós virológus is alátámasztotta a Metropol számára.

Az orvos szerint az őszi-téli időszak során négy klasszikus koronavírus okoz légzőszervi megbetegedéseket. Ezekhez azonban már többé kevésbé hozzászokott az ember, emiatt nem okoznak tüdőgyulladást és hasonló súlyos tüneteket. A virológus szerint néhány évtized múlva mind a SARS–CoV2, mind pedig a Covid-19 belesimul ebbe a kategóriába.

Rusvai szerint a vakcina segít átvészelni azt az időszakot, amíg ezek a betegségek nem jutnak el az enyhébb fázisba, azaz mikor már nem fognak súlyos tüneteket okozni egy-egy megbetegedés szerint.

Jeffrey Shaman, a New York-i Columbia Egyetem Mailman Közegészségügyi Iskolájának professzora szerint például a koronavírus egy influenzaszerű vírussá enyhülhet, ami a legtöbb betegnek nem okoz majd komolyabb problémát.

Gondoljunk csak a spanyol náthára, amely egy szezonális betegségként van jelen a mindennapokban, 1918-as elődje viszont a történelem legtöbb halálos áldozatával járó influenza-járványa volt.

[[cikk3]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás