promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató hír: még fél évvel a koronavírus fertőzés után is alakulhatnak ki súlyos betegségek a szervezetünkben
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy új kutatásból kiderült, hogy még hat hónappal koronavírus-fertőzés után is alakulhatnak ki súlyos betegségek a szervezetünkben. 

Még hat hónappal a fertőzésünk után is kialakulhat olyan betegség, melyek esetében további kezelésre van szükség. Egy friss kutatás szerint a betegek hetedére ez jellemző - írja a Blikk a Medical Xpress cikkére hivatkozva.

A kutatók több, mint negyedmillió páciens adatait elemezve jutottak erre az eredményre. Az egykori covid-pácienseknél közel ötveféle betegséget figyeltek meg, azt vizsgálták, a tünetek fennálnak-e hat hónappal a gyógyulást követően.

Elsősorban az alábbi szerveket támadó betegségeket, illetve betegségtípusokat figyelték meg:

  • máj
  • szív
  • tüdő
  • vese
  • mentális problémák

A szaklap azt is hozzátette, hogy minél idősebb volt az érintett páciens, illetve minél több krónikus betegséggel küzdött, annál nagyobb volt az esélye ilyen állapot kialakulásának. 

A vizsgált 18-65 év közötti korosztályban annak esélye, hogy egészségügyi probléma alakuljon ki, 14 százalékos volt, ez öt százalékkal magasabb, mint az egészséges kontrollcsoportban tapasztalható valószínűség hat hónapos intervallumban

 [[cikk3]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás