promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elloptak 18 ezer magyarral együtt egy híres Facebook-oldalt - lehet, hogy te is köztük vagy?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tanulságos történet fura részletekkel.

Feltörték a helyesiras.hu egyik Facebook-oldalát, amely a Nyelvtudományi Központhoz tartozik - a hírről még pár napja számolt be a HVG, de akkor még kérdőjelekkel, a mai cikkükben viszont már megszólaltatták a Központ képviselőit is.

A "támadók" azonnal kizárták az adminokat, így ők utána nem is tudtak már hozzáférni az oldalhoz. Kiderült, hogy az oldalt feltörték, sőt, már át is nevezték, így az oldal kedvelői szinte egy másik, angyon fura oldal kedvelői lettek. Még az oldal profil- és borítóképét is lecserélték a feltörők.

A lap megkeresésére a Nyelvtudományi Központ megerősítette, hogy tényleg feltörték a Facebook-oldalukat, így illetéktelenek kezébe került 18 ezer követőjük. Az ellopott oldal itt érhető el.

A Központ képviselője azt is elmondta a HVG-nek, hogy az Oldal jelentése funkcióval jelezték a Facebook felé a történéseket, és mindent megtesznek, hogy visszakerüljön hozzájuk az oldal, de erre kevés esélyt látnak, így eltávolították a webes oldalaikról az ellopott közösségi szájtra mutató linkeket.

Amit lehet tenni, hogy az oldalt jelentjük a Facebook felé a három pontra koppintva, majd a Támogatás kérése vagy az oldal jelentése lehetőségre kattintva az oldalon.

A Központ megjegyezte a lapnak, hogy a Facebook-on a jövőben új, ismeretterjesztő oldallal fognak megjelenni.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás