promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jesszus! Egy középkori katedrálisban tárul fel az emberiség eltitkolt történelme? - videó
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő látványban lehet részed, az igazság és a magyarázatok már egészen más tészta.

A dinoszauruszok egy korszakban éltek volna sokáig az emberekkel?

A fikció világában gyakran megesik ez a párhuzam, itt vannak például a középkori sárkányokról szóló legendák, itt van például a magyar Süsü, akiről sohasem gondoltátok volna, de valószínűleg egy dinoszaurusz, de ezeken kívül is számtalan mese eljátszik a gondolattal. A kilencvenes években például volt egy rajzfilm, a magyarra elképesztően gagyi címmel, Dínó-Dili-re lefordított sorozatban az emberek futurisztikus fegyverek kíséretében lovagolták meg az ősi teremtményeket.

És mi történeik akkor, amikor a valóságban nyomait találhatják annak, hogy az emberek tényleg együtt éltek ezekkel a lényekkel?

Akkor bizony néhány szenzációhajász oldal rittyent egy cikket a nagy felfedezésről. És még ha ehhez hozzájön az is, hogy egy középkori katedrálisban találtak dinoszauruszos karcolatokat? Akkor aztán még izgalmasabb lesz a cikk, hiszen a középkorról úgy tanultuk, hogy tele van misztikummal, meg sötét is volt. Utóbbiról azonban már régen megállapította a történelemtudomány, hogy nem igaz, a középkor egyáltalán nem volt olyan sötét, mint azt a középiskolában lefestik nekünk.

Ebben a sötétnek nevezett korai középkorban születtek meg például a későbbi korszakok tudományos fellegvárai, az egyetemek is. Ugye, hogy máris sokkal fényesebben ragyog eme időszak csillaga?

Most egy angliai katedrálisban egy síron találtak olyan karcolatokat, amelyeken egyes elméletgyárosok szerint dinoszauruszok láthatók. A "Fiatal Föld" teoretikusai szerint ugyanis a Föld csupán 6-10 ezer éves, és életkora nem milliárdokban mérhető, épp ezért eshet meg, hogy az ember együtt élt a dínókkal is. A mostani felfedezés az elmélet hívői szerint az ő feltételezésüket erősíti, és egy újabb bizonyíték, ami az ő igazságukhoz vihet közelebb mindenkit - írja az Express.

A leleten szerintük a saurupodák családjába tartozó nagytestű növényevők láthatók, és ezeket csak úgy tehették rá a sírra a művészek, ha valamilyen módon ismerték ezeket a lényeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás