Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy átlagos szex hány percig tart? A tudósok most megmérték

Egy átlagos szex hány percig tart? A tudósok most megmérték

Tech & Tudomány

Egy átlagos szex hány percig tart? A tudósok most megmérték

Tech & Tudomány

Promotions 16:56

A tudósok megpróbálják megválaszolni a világmindenséget izgató kérdést.

Biztosan te is feltetted már magadnak a kérdést, hogy vajon hány percig kellene tartania egy átlagos, avagy normális szexnek? Persze a tudósok kicsit bonyolultabb nyelvezettel, de hasonlóan feltették most a nagy kérdést, és megpróbáltak utána is járni - írja az IFLScience.

Az aktus kezdetétől a megömlésig eltelt idő mérése nem egyszerű, két szempont is nehezíti a tisztánlátást. Az egyik társadalmi vonatkozású, hiszen az emberek sokszor azzal menőznek, hogy mennyire hosszúra sikerült elnyújtani az aktust, a rövid idő pedig mindig viccszámba ment, így ebben a kérdsében sem egyszerű őszintének lennünk. A másik nehezítő tényező pedig az idő, hiszen nem nézzük az óránkat aktus közben, így nem is tudunk olyan könnyen választ adni erre a kérdésre. 

Meg persze számtalan szubjetktív körülmény is bezavarhat.

A tudósok most mégis megpróbálták megválaszolni a nagy kérdést.

Ebben a témában a legkomolyabb kutatást 500 pár részvételével végezték, ők szerte a világ minden tájáról érkeztek, és stopperrel mérték az aktusokat. Az aktusok 33 másodperces hossztól egészen 44 perces gigászi szerelmeskedésig terjedtek. Ez pedig hatalmas különbség. 

Így simán mondhatjuk azt is, hogy nincs válasz arra a kérdésre, hogy egy normális szex hány percig tart. Ha viszont mégis kellene mondani eredményt, a tudósoknál 5 és fél perc jött ki.

Másodlagos eredményként születtek olyan adatok is, amelyek elmondják, hogy az óvszerhasználat vagy a körülmetélés nem befolyásolja számottevően az aktus idejét.

Borítókép: Profimedia