promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több ezer ember fog örülni az iPhone legújabb funkciójának
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azt már régóta tudjuk, hogy a letöltött és használt alkalmazások hozzáférhetnek az adatainkhoz. Ez ellen nyújthat védelmet az Apple legújabb adatvédelmi megoldása, az App Tracking Transparency. 

 

 

Az Apple most megjelent operációs rendszere, az iOS 14,5-ös kiadásába épített egy lehetőséget, amely a felhasználó engedélyéhez köti, hogy a készülékre telepített alkalmazások követhessék, mit csinál a telefonon, hol jár és milyen tartalmakat oszt meg. Sőt: a funkcióval akár teljesen ki is kapcsolható ez a fajta leskelődés. -írja a HVG

Az App Tracking Transparencynek névre keresztelt program egyértelműen szembeszáll a Facebookkal. A lap megemlíti, hogy bár a fejlesztés igen szigorú, ennek ellenére azonban nem fogja Mark Zuckerberg felhasználói adatokból élő vállalatát a csőd szélére sodorni.

Az amerikai cég külön marketingkampányt is indított a funkció népszerűsítése érdekében, és hogy elmagyarázzák, pontosan mire is jó. Ebben a videóban megnézheted mit érdemes tudni App Tracking Transparency-ről. 

Egyébként teljesen egyénre bízott, hogy valaki szeretné-e aktiválni a funciót a telefonján. Szerintünk azonban érdemes aktiválni, ha nem akarjuk, hogy továbbra is felhasználják az adatainkat.

Amennyiben bővebb információt szeretnél az iOS 14,5-ről, akkor ezt a cikkünket is olvasd el. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás