promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megalkották Nagylábat? Félig embertől, félig majmoktól származó embriókkal kísérleteznek
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Többtucat emberi őssejtet fecskendeztek be a tudósok a fejlődő majomembriókba, az eljárással létrehozott hibrideket laboratóriumi körülmények között tartják életben.

Ezek az emberi majomembriók valamikor hasznos modellként szolgálhatnak majd az emberi betegségekkel, a magzati fejlődéssel és az öregedéssel kapcsolatban 

– állítják a tanulmány szerzői egy új jelentésben, amelyet április 15-én tettek közzé a Cell nevű folyóiratban.

Az embriókban lévő állati és emberi sejtek kölcsönhatásának vizsgálata által a tudósok arra a kérdésre kaphatnak választ, hogy hogyan támogathatják az emberi sejtek túlélését az állati szervezetben.

A kutatás tehát voltaképpen arra irányul, hogy hogyan lehetne előmozdítani az emberi szervek növesztését az élő állatok testében.

Természetesen a kimérák – vagyis az egynél több DNS-készlettel rendelkező élőlények – kifejlődése komoly etikai aggályokat is felvet, különös tekintettel arra, hogy mennyi ideig szabad hagyni az ilyen embriók fejlődését.

Bár a kutatást vezető professzor szerint a program megfelel minden jelenleg érvényben lévő etikai és jogi irányelvnek, az interneten máris azon tanakodnak az emberek, vajon az embriók által Nagylábat fogják-e megalkotni, mivel a titokzatos lényről sokan azt gondolják, hogy az ember és a majom közötti evolúció hiányzó darabja. 

Mindenesetre reméljük, nem most vette kezdetét A majmok bolygója című könyv élő változata.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás