Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Olyan változást jelentettek be, ami felforgathatja az életünket a közösségi médiában

Olyan változást jelentettek be, ami felforgathatja az életünket a közösségi médiában

Tech & Tudomány

Olyan változást jelentettek be, ami felforgathatja az életünket a közösségi médiában

Tech & Tudomány

CST 21:21

Örülünk vagy nem örülünk, ez itt a nagy kérdés?

A SocialmediaToday közösségi média szakportál értesüléseit a Media1 közölte, ezek szerint a Youtube nagy kísérletbe kezdett, amelynek keretében néhány tartalomgyártó videó alól eltávolították a dislike gomb számolóját, így a user, ha nyom egy "nem tetszik"-et, csupán azt látja, hogy nyomott egyet, viszont nem fog mellette pörögni a számláló.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a tartalomgyártó ne látná egy belső rendszeren keresztül, hogy a videója hány embernek nem tetszettek, csupán a nagy nyilvánosság nem fogja ezeket látni. A videók rangsorolásánál viszont a Youtube algoritmusa ugyanúgy figyelembe veszi majd a dislike-okat,

így hogy egy klasszikust idézzünk, igenis számít a szavazatod, bárkinek is adod.

A Youtube szerint a számláló eltávoltásával elvehetik a kedvülket azoknak, akik csak negatív pontszámokat osztogatni járnak fel egyes oldalakra, vagyis elvehetik a negatív kampányok élét.

A lap kitért arra is, hogy az Instagram-on egy évvel ezelőtt hasonló projektbe kezdtek, ott még az is napirenden van, hogy a követők számát is eltávolítják az egyes profiloknál. Ez azért hatalmas változást hozna, és talán precedenst is a közösségi média gyakorlatban, ahol igazából minden nagyon-nagyon a számokról szól, a like-ok, és főleg a követők számáról.

Egyelőre kísérletek zajlanak tehát a nagy közösségi média boszorkánykonyhákban, de nem kizárható, hogy pár éven belül nagy változás áll majd be az életünkben.

Borítókép: Profimedia