promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Léggömbként fújódott fel egy nő az orális szextől
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 24 éves nő súlyos hasi és mellkasi fájdalmakkal került be a Kalifornia állambeli Stanford Egyetem sürgősségi osztályára. Az orvosok légembóliákat találtak a szervezetében, a kiváltó ok azonban egészen más volt, mint amire számítottak.

A nő már harmadjára került be a sürgősségi osztályra, mindig ugyanazokkal a tünetekkel: éles fájdalmat érzett a hasának jobb alsó negyedében, amely később szétterjedt az egész hasüregben. A vizsgálatok során az orvosok kívülről bejutott levegőt fedeztek fel, ami komoly következményekkel járhat, akár súlyos légembóliát is okozhat.

Légembóliáról akkor beszélünk, amikor a külvilág levegője valamilyen módon bejut a szervezet vénás vagy artériás keringésébe, ahol a légbuborékok az erekbe szorulhatnak, ami szélőséges esetben halálhoz is vezethet.

Ezt az állapotot a perforált fekélyektől a bélrákig bármi okozhatja, a fiatal nő esetében azonban egészen más idézte elő a jelenséget.

Mikor a nő első két alkalommal bekerült a kórházba, az orvosok hiába keresték az állapot okát, nem tudták megállapítani. A levegő fokozatosan, általában egy hét leforgása alatt felszívódott a környező szövetekben

– olvasható a Journal of the Society of Laparoendoscopic Surgeons folyóiratban.

A harmadik alkalommal azonban a kórház dolgozói a szexuális előzményeket feltárva magyarázatra jutottak:

a nő léggömbként felfújódott az orális szex során.

A páciens elárulta, hogy az orális nemi aktus során a partnere erőteljes fújásokkal levegőt pumpált a hüvelyébe, a fájdalom pedig minden alkalommal az ezt követő negyedik órában jelentkezett.

Ettől a ponttól az orvosok már könnyen összerakták a teljes képet: a következő napokban a levegő szétterjedt a nő hasüregében, mielőtt a gáz természetes úton távozhatott volna. A szakemberek azt javasolták a nőnek, hogy a jövőben kerülje az orrüregen vagy a hüvelyen keresztül történő felfújásokat, a dolog ugyanis könnyen rossz véget is érhetett volna.

A betegeknek gyakran nincs tudomása a hüvely és a has közötti kapcsolatról, az orvosi személyzet pedig sokszor nincs felkészülve az ilyen esetekre, azonban ez az eset is rámutat a részletes szexuális nevelés szükségességére. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás