promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen: egyetlen nap alatt majdnem 20 milliárd forintot termeltek maguknak a bitcoin-bányászok
Borítókép:  AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb csúcsot ért el a bitcoin árfolyama, március 14-én a bányászok napi profitja átlépte a 64,7 millió dolláros szintet. Közben az egyik amerikai óriás bejelentette a világ első bitcoin befektetési alapjait.

Nem csoda, hogy lassan már azok is bitcoint szeretnének bányászni, akiket korábban soha nem érdekelt a digitális valuták világa. A kriptopénz értéke ugyanis hihetetlen gyorsasággal kúszik felfelé. Március 14-én a bitcoin-bányászok napi profitja átlépte a 64,7 millió dolláros szintet, ami: 

átszámítva, közel 20 milliárd forintot jelent.

A kriptovalutákkal foglalkozó Glassnode összesítése szerint a bitcoin-bányászok ezen kívül ebben a hónapban háromszor is nagyon kaszáltak. Március 3-án mintegy 54,6 millió dollárt, március 10-én 57,7 milliót, március 12-én pedig közel 60 millió dollárt termeltek maguknak. Ezek az összegek a tranzakciós díjakból, és a bányászatért járó jutalmazásból jönnek össze - írja a Decrypt.

Közben egy amerikai nagybank, a Morgan Stanley bejelentette, elsőként kínálja fel a gazdag ügyfeleinek, hogy bitcoinhoz kötődő befektetési alapokba helyezzék a tőkéjüket – írja a CNBC. A bitcoin hatalmas kilengésekre képes, ezért csak a gazdag ügyfeleiknek kínálják fel a befektetést. 

Csak olyanok fektethetnek be az alapokba, akiknek legalább 2 millió dollárnyi tőkéjét kezeli a Morgan Stanley. 

A CNBC értesülései szerint a vállalati befektetők esetében az alsó tőkehatár 5 millió dollár. A magánszemélyekre és a vállalatokra egyaránt vonatkozik, hogy csak olyanok vásárolhatnak, akik legalább hat hónapja vezetnek számlát a banknál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás