Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Harc a koronavírussal szemben: itt a világ első önfertőtlenítő kilincse

Harc a koronavírussal szemben: itt a világ első önfertőtlenítő kilincse

Tech & Tudomány

Harc a koronavírussal szemben: itt a világ első önfertőtlenítő kilincse

Tech & Tudomány

BN 08:08

Ez lesz a világ első önfertőtlenítő kilincse, amely nagy segítséget nyújthat a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezésben. 

A koronavírus-járvány a technológiát is arra készteti, hogy olyan dolgokat találjanak ki, ami segít legyőzni a makacs vírust. A Tweaq nevű svájci cég péládul egy olyan különleges ajtókilinccsel rukkolt elő, ami csökkentheti a járvány továbbterjedését - írja a hvg.hu

 Touch 1 névre keresztelt szerkezetet a fejlesztők szerint bármelyik ajtóba be lehet építeni, a régit lecserélni erre pedig nagyjából 10 perces műveletet igényel, és az ajtón sem kell faragni hozzá.

Miután valaki lenyomta a kilincset, egy tartály automatikusan fertőtlenítőszert adagol arra a szivacsra, ami a kilincs köré szerelt gyűrű belsejében található. Majd végigtörli az egységet, így Tweaq szerint a baktériumok és vírusok 99 százaléka 3 percen belül elpusztul a kilincsről. 

Akár 1000 fertőtlenítésre is elegendő, és a legjobb benne, hogy ha kifogyott a tartály, elég visszaküldeni azt a céghez, amely utántölti az egységet. A svéd cég az akkumulátorokat is újratölti.

 A kütyü annyira okos, hogy egy mobilalkalmazással is össze lehet kötni, ha fogyóban van a fertőtlenítő folyadék, üzenetet küld a kilincs tulajdonosának.

Az okos kilincset nyáron kezdik forgalmazni, és nagyjából 168 ezer forintos áron lehet majd megvásárolni.

 

Borítókép: forras: tweaq.com

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria