promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy fiú orrában nyolc évig volt egy idegen test, ami bűzt árasztott - az orvosok nagyon meglepődtek, miután kiműtötték
Borítókép:  RyanMcguire / Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyolc éven át nem is sejtették, hogy ez lehet a bűz hátterében.

A nem mindennapi eseményről egy tudományos oldal, a Livescience számolt be.

A tinédzser először 15 éves korában kereste fel az orvosát, hogy kellemetlen szagot, néha bűzt érez, amikor kifújja az orrát, sok vizsgálódás után kiderült, hogy egy műanyag pisztoly lövedéke maradt ott az orrában, de közel 8 évig. A baleset, amikor a játékfegyverrel orrba lőtték, még akkor történt, amikor 7 éves volt.

Az idegen test hatására a szaglása sem volt az igazi, de az orvosok sokáig csak orrpermetet írtak fel neki, hogy ezzel kezelje a rejtélyes betegségét. 16 éves korában azonban újra elment az orvosához, ekkor CT-vizsgálatot is csináltak, és megpillantották a 9 milliméteres kis gömböt, a golyót, ami már teljesen beépült az orrába, a kellemetlen szagokat is azért érezte, mivel a tárgy eltömítette az orrát, így itt fennakadtak a levegő piciny szemcséi, illetve megültek a baktériumok is.

llyenkor legtöbbször gyulladás (a továbbiakban pedig fertőzés) is kialakulhat, de a fiú esetében erről szó sem volt, ezért is jött csak később a pontos diagnózis.

Dehát ez még csak annyira nem is tűnik durvának, nézzétek meg ezt a videót, amelyben felsorolják, mi volt az a TOP10 dolog, amit az emberek lenyeltek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás