promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bizarr technológiát mutatott be az egyik családfakutató vállalat
Borítókép:  Forrás: Myheritage
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A geneaológiára szakosodott vállalat, a MyHeritage új funkció mutatott be az oldalán, egy rég elhunyt rokon vagy felmenő fényképeit tudják pár kattintással életre kelteni.

A genealógiát, vagyis családfakutatást már görög és római korban is alkalmazták, és persze azóta is sokan kiváncsiak a felmenőikre. Manapság már több ilyen vállalat van, akik kifejezetten ezzel foglalkoznak. Az egyik legnagyobb közöttük a Myheritage, amely DNS-teszt segítségével feltárja az egyén etnikai hátterét, és összeköti a rokonaival. 

Most viszont még érdekesebb dolgokkal bővítette az oldalát. Egy rég elhunyt rokon vagy felmenő fényképeit is életre tudja kelteni – írja a The Guardian. Magyarán egy feltöltött régi fotón élethűen viselkedhet az ősünk a beállítások alapján. 

Az új funkció nagyon megosztó volt a felhasználók körében. Egyesek szeretik az úgynevezett „Deep Nostalgia" funkciót, míg mások hátborzongatónak ítélik meg. Az új technológiáról a MyHeritage így nyilatkozott: 

 „Valójában az eredmények ellentmondásosak lehetnek, és nehéz közömbös maradni e technológia iránt. Ezt a funkciót nosztalgikus használatra szánják, vagyis a szeretett ősök életre keltésére” 

Ez a felhasználó például a Harry Potterben látható "élő" festményekhez hasonlítja a képet. 

A MyHeritage azt is közölte, hogy az új funkcióval csak “némafilmeket” lehet alkotni a rokonok fényképei segítségével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás