promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmondjuk, melyik az öt legveszélyesebb vakcina-tévhit
Borítókép:  unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvánnyal, illetve a fertőzést legyőző oltással együtt számos tévhit is megjelent. Ezeket a félreértéseket igyekszik eloszlatni a dr. Horváth Péter informatikus és dr. Kintses Bálint biológus által működtetett KOVIDők Facebook-oldal egyik bejegyzése.

A dr. Horváth Péter informatikus és dr. Kintses Bálint biológus által működtetett KOVIDők Facebook-oldal már eddig is számos fontos és a köz számára említésre érdemes információt tett közzé a koronavírussal kapcsolatban. Az egyik legfrisebb írásuk is kifejezetten hasznos. A bejegyzés ugyanis azt taglalja, hogy milyen tévhiteket és tényeket szükséges tudni a fértőzést megelőző védőoltásoktól. Nézzük sorban ezeket:

  1. Tévhit: a fertőzésen átesők védettsége erősebb. Tény: ellenkezőleg, a védőoltással kiváltott védettség jóval erősebb (több ellenanyag+memóriasejtek).

  2. Tévhit: az oltás enyhíti az immunrendszert. Tény: az oltás felkészíti és ezzel erősíti az immunrendszert.

  3. Tévhit: a „keleti” Covid-vakcinák veszélyesek lehetnek. Tény: minden engedélyezett oltóanyag biztonságos.

  4. Tévhit: az oltóanyagokban lévő összetevők, amelyek javítják a védőoltásra adott immunválaszt, erősebbé, gyorsabbá és időben tartósabbá teszik azt, ártalmasak az egészségre. Tény: az adjukvánsokat több mint 80 éve biztonsággal alkalmazzák oltóanyagokban.

  5. Tévhit: védőoltás nélkül is leküzdhető a járvány. Tény: védőoltás nélkül a lakosság több, mint 80 százaléka megbetegedne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás