promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kimondani is nehéz az összeget – rekordbevételt ért el a legnagyobb webshop
Borítókép:  PX
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Arról már mi is írtunk, hogy milyen remek lehetőségek rejlenek egy-egy webshop elindításában, és itt a példa, igenis dollármilliárdokat lehet keresni még a koronavírus alatt is. 

Rekordnagyságú bevételt és nyereséget ért el az Amazon, a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata a tavalyi negyedik negyedévben, mivel az évvégi ünnepi bevásárlás mellett a koronavírus-járvány miatt is jelentősen nőtt a forgalom. 

Egy nyilvánosságra hozott jelentés szerint a cég nettó árbevétele, éves összevetésben 43,6 százalékkal 125,55 milliárd dollárra emelkedett.

Tavaly október-decemberben az Amazon már a harmadik egymást követő negyedévben termelt rekordnyereséget, bevételei pedig először haladták meg a százmilliárd dollárt. 

A koronavírus-járvány kirobbanása óta, azaz már tíz-tizenegy hónapja a fogyasztók egyre gyakrabban rendelnek az Amazonon otthoni szállításra alapvető termékeket és egészségügyi árucikkeket is. Miközben a fizikai valóságban létező üzletek jórészt hosszú hónapokra bezártak, az Amazon több mint

400 ezer új munkavállalót vett fel, hogy ki tudja elégíteni a megrendeléseket.

Nem mindig volt ez azonban így a mára gigantikussá nőtt vállalatnál. Kevesen tudják, de Jeff Bezos egykor egy lepukkant garázsban, könykereskedéssel indult, és évről évre próbált fejlődni. Bezosnak 23 év kellett, hogy elérje ezeket a számokat. 

Te is kedvet kaptál a webshop készítéshez? Mutatjuk, hogy tudsz elindulni!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás