promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Newton már 300 éve megmondta a világvége pontos időpontját, íme a dátum
Borítókép:  Profimedia.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan nem is tudják, de a híres tudóst is foglalkoztatta a világvége, így ő is megtette a tétjét egy dátumra.

A világtörténelem egyik legnagyobb koponyája, aki foglalkozott mindennel is, többek között csillagászattal, fizikával és matematikával is. Ez a három pedig nem rossz elegy, ha valaki a világ nagy dolgait szeretné megfejteni objektív módon. Kevesen tudják, de Newton a pestisnek is sokat köszönhet, hiszen életének legaktívabb éveiben éppen a járvány pusztított Angliában, ő pedig visszavonult csndes magányába, hogy alkothasson. 

Newton életének leghíresebb momentuma az állítólagos almás eset volt, amikor egy gyümölcsfa alatt ülve éppen leesett egy kerekded ínyencség a fáról, a tudós pedig azon kezdett el gondolkodni, hogy miért pont lefelé pottyan minden.

Majd később megalkotta a gravítáció törvényét.

De nemcsak efféle földi dolgokkal foglalkozott, szeretett kicsit ezeken túlra is látni. A Biblia-kutatás és az okkultizmus is a hobbija volt, hasonlóan, mint kora nagy embereit. Így pedig az apokalipszis, a világvége is érdekelte, meg mindenféle hókusz-pókusz.

Ő 2060-ra mondta a vég eljövetelét. Tehát jó távol saját korától, Newton a 17. és 18. század fordulóján élt és alkotott.

Hogy jött ki az időpont?

Newton a Bibliából, főleg Dániel könyvéből olvasta ki a végdátumot, bár pontosan nem tudni hogy, mivel erre vonatkozóan kevés feljegyzést hagyott. 

Természetesen ez is csak egy elmélet, amely nem áll épp szilárd lábakon, és rengeteg elmélet már korábban elbukott, íme egy lista az eddig bedobott jóslatokról. De azóta vannak már újak is, 2020 például nagyon termékeny év volt.

Sőt, Nostradamust az év végén ismét elővették, és szófejtések szerint 2021 sem lesz könnyű év.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás