promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális fogyókúra-titok: szerzetesek mutatták meg a nem mindennapi módszert? - fotó
Borítókép:  Cocoparisienne / Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Emberkínzó fogyókúrának beillő módszerről került fel kép, aztán jött a nagy leleplezés.

Az egyik legjobb netes közösségi oldalra, a Redditre került fel pár napja egy fura kép, amihez leírást is csatoltak.

A szöveg szerint a kép, és szorosan mellé téve még egy fotó, amin már egy turista is szerepel, azt akarja bemutatni, hogy a portugál Alcobaça monostorban egy brutálisan leszűkített ajtón keresztül lehett csak bejutni az ebédlőbe. Aztán azonnal perzselő vita alakult ki, többek szerint - és a képaláírás is ezt üzente, minden kétséget kizáróan - itt arról van szó, hogy a monostorban így akarták elvenni a kedvüket a szerzeteseknek, hogy túl sokat egyenek, vagyis így akartak kedvet csinálni a diétához. 

Ki itt belépsz, hagyj fel néhány kilóddal!

Sok hozzászólás szerint ez egy elképesztően agresszív módja annak, hogy a súlyfelesleg leadására rászorítsák a szerzeteseket. A kép tényleg nagyon látványos, ezért önálló életre kelt számtalan más közösségi oldalon is, ahol a publikátorok már minden kétséget kizáróan zengik hozzá a szöveget, hogy ez egy fogyókúrás módszer vagy eszköz szeretne lenni. 

Csak néhány történelmi mítoszvadász oldal foglalkozott behatóbban a történettel. A Fake History Hunter például elmondja az igazságot, miszerint ez nem egy diétás imperativusz szeretne lenne, hanem egy olyan ajtó, amelyen keresztül a szegényeknek adtak ki ételeket a szerzetesek. Így igazából egyfajta kordon, illetve rend- és rendszerképző szerepe volt, mint a boltokban a pénztáraknak.

Mint ahogy az oldal is megjegyzi, az igazság néha kevésbé szórakoztató, mint a mítosz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás