promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezekben az országokban használják a legtöbb iPhone-t
Borítókép:  FRÉDÉRIC CIROU / ALTOPRESS / PHOTOALTO VIA AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Január 9-én volt 14 éve, hogy Steve Jobs bemutatta az első iPhone készüléket. Azóta persze az Apple termékei folyamatosan frissülnek és évről évre új telefonokkal lepik meg a felhasználókat. 

A mobilokat már a világ szinte minden pontján használják, sőt az Egyesült Királyságban már minden második telefon használó, almás készüléket nyomogat. Na, de nézzük mi a helyzet a tengeren túlon.

Kanada, USA, vagy akár Ázsiában Japán, ezek mind-mind olyan ország, ahol a mobiltelefonoknak több, mint a fele iPhone. Ezzel szemben a fejlődő országokban sokkal kisebb részesedéssel bír a mobilpiacon az Apple telefonja. Kínában a 18 százalékát, Brazíliában a 14 százalékát, Nigériában a 7 százalékát, Indiában pedig csak a 3 százalékát adják az iPhone-ok a helyi mobilpiacnak. – tudta meg a hirado.hu.

De nem csak Ázsiában és az Egyesült Államokban, hanem nálunk Európában is elképesztő különbségek tapasztalhatók egyes országok között. Ha megnézzük kontinensünk országainak mobilpiacait, akkor egy kifejezetten érdekes dolgot láthatunk. 

Ezt az érdekességet nem más képviseli, mint Albánia.

A Balkánon ugyanis egyáltalán nem hasít úgy az Apple, mint máshol, az ország mégis nagyon előkelő helyen szerepel az iPhone-t használó országok ranglistáján.

A hirado.hu készített is egy iPhone térképet, amit itt láthattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás