promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felül macska, alul kutya: íme a világ egyik legédesebb macskafajtája, a tacskómacska - videó
Borítókép:  Youtube.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyon különleges macskafajta, életeleme a játék.

Örökre kiscicsa kinézet. Lábaik kétszer-háromszor kisebbek, mint a többi macskáé.

A tacskómacska eredettörténete az Egyesült Államokban kezdődik, amikor 1984-ben Louisiana államban Sandra Hochendale a kocsija alól kimentett két rövid lábú, vemhes macskát, akiket később Blackberry-nek és Blueberry-nek kereszteltek el. A rövid lábú macskák története náluk kezdődik, és bár korábban is történtek próbálkozások, hogy mesterségesen is kitenyésszenek minilábú macskákat, azok rendre kudarcba fulladtak.

Nevét az Óz, a csodák csodája pici lényeiről, a mumpicokról kapta, angolul Munchkin-nak hívják őket. Magyarul viszont már tacskómacskának hívjuk őket. 1994-től fogadják őket el külön fajtaként. 

Barátságos, kedves macskák, akik állandóan játszani szeretnének. Ez az alapelemük. Igazi családi macskák, akik szeretik a társasági létet is. Viszont főleg benti tartásra javasolják őket, hiszen nagyon rövid lábaik miatt ugróképességük nagyon minimális. Viszont irtó gyorsak, ahogy ezt a lenti videón is láthatjátok majd.

Nagyon kíváncsi természetük van, szükségük van sok-sok törődésre, de eközben nyugodt természet is jellemzi őket.

A rövid láb amúgy génhibára, illetve örökletes betegségre vezethető vissza. Ezért sok szervezet azon a véleményen van, hogy etikátlan az elismerés külön fajként, mivel arra ösztönzik a tenyésztőket, hogy deformitásokkal új macskafajtákat tenyésszenek ki.

És hogy ki a leghíresebb tacskómacska? 257 ezer követő az Instagram-on. Ő Pooh.

(Forrás: Macskafajták, Zooplus,Catster)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás