promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Győrfi Pál nem beszélt mellé, ezt gondolja a koronavírus elleni vakcináról
Borítókép:  Magyarország Kormányának hivatalos Facebook oldala.
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál bizakodó a 2021-es évet illetően, egyúttal őszintén elmondta a véleményét a koronavírus elleni vakcináról.

„...bizakodó vagyok, hogy a következő évben már nem szükségszerű, hogy a koronavírus határozza meg az éle­tünket. Mivel a védőoltás kapujában állunk – ha minden jól megy –, néhány hónap alatt elérhetjük a nyáj­immunitást, vagyis azt az állapotot, amikor a társadalom többsége védetté válik a vírussal szemben"

– ezt Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivje mondta a Borsnak, arra a kérdésre, mire számít 2021-ben.

A bulvárlap arról is kérdezte Győrfit, mit gondol a koronavírus elleni vakcináról, milyen érvekkel támasztja alá a védőoltás fontosságát. Az Országos Mentőszolgálat szóvivje elmondta, mindig is védőoltáspárti volt.

„Ezzel a módszerrel a szervezetet védőpajzzsal láthatjuk el különféle súlyos betegségekkel szemben. Aki kicsit is elmerül ebben, látja, hogy hány halálos betegséget sikerült már így kivédeni a világban. Magyarország rá­adásul példamutató a vakcináció tekintetében, hiszen minden gyermek komoly kötelező oltássort kap meg, amelyek súlyos betegségektől óvnak meg minket" – fogalmazott.

Hozzátette, azzal, hogy valaki be­adat magának egy oltás, nemcsak magát, a környezetét is óvja.

„Mindig elképedtem, amikor egy társaságban vagy az interneten valaki azt bizonygatta, hogy ő nem adatná be a védőoltást, mert biztos chipet ültetnek bele vagy meg akarják mérgezni. Elképesztő ostobaságok" – tette hozzá.

De arról is beszélt, hogy a következő hetekben fontos feladat előtt állnak, el kell eloszlatni a kételyeket, „és felülírni azokat a felelőtlen véleményformálókat, akik álhírekkel és téves információkkal bizonytalanítják el az embereket".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás