promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megőrülsz a tömegtől? Egy weboldal segít, hogy mikor menj bevásárolni
Borítókép:  Benjamin Beraud / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A karácsonyi tumultus elég sok ember agyára mehet, de vannak idősávok, amik megmenthetnek.

Ma már szinte mindenről van statisztika, és hát pont arról ne lenne, hogy az emberek többsége mikor megy bevásárolni? Két magyar cég készítette el azt az ingyenes alkalmazást, ami napra és órára pontosan lebontja nekünk, hogy mekkora a budapesti és vidéki bevásárlóközpontok látogatottsága.

Én is abba a körbe tartozom, aki koronavírus–járvány nélkül is utálja a tömeget, de hát ki szeret hatalmas tumultusban nyomorogni és sorban állni? Ma már persze mindent el lehet intézni interneten, de akadnak szituációk, amikor egyszerűen nem tudjuk elkerülni, hogy kitegyük a lábunkat a lakásból egy-egy vásárlás miatt.

Az idősek vásárlási sávját már felfüggesztették, de így is nehéz olyan időpontot találni, hogy ne legyenek rengetegen valahol a karácsonyi vásárlási láz miatt. A LocSight néven futó kereskedelmi-térinformatikai szolgáltatás igyekszik segíteni ahol tud, és megmutatni, melyek azok az időpontok, amiket érdemes elkerülni.

A skálán sárga színnel jelölt mezők jelzik a kisebb forgalmú időszakokat, míg az egyre sötétedő narancs színek a forgalmasabb időszakokat mutatják. Ahogy fent említettük, a LocSight rendszerébe nem csak a fővárosi, hanem a vidéki városok bevásárlóközpontjai is belekerültek. A nyíregyházi Korzóé például így néz ki:

A legtöbb helyen továbbra is a kora délelőtt és a késő délután a nyerő választás a tömegek elkerülésére, de vasárnap sem szeretnek annyian vásárolni. A halálzóna egyértelműen a péntek és a szombat. A weboldalt ide kattintva éritek el, és már lehet is böngészgetni! A statisztikák december végéig folyamatosan, naponta frissülnek.

Vigyázzunk egymásra, maszkot fel, és mindenki igyekezzen még tömegben is tartani a távolságot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás