promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halott kígyó megmarhat egy embert? Fej nélküli kígyó megtámadhat bárkit? - videó
Borítókép:  JamesWainscoat / Unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Videó készült egy nem mindennapi esetről. A szakértő is megszólal, hogy kiderüljön, vajon mi az igazság, megmarhat-e egy halott kígyó valakit?

Egy nagyon furcsa felvétel került fel az internetre, amelyen az látszik, hogy egy fej nélküli kígyó próbál közelebb férkőzni egy férfihoz a tengerparton. A férfi pedig egy teniszütővel próbálja kivédeni a furcsán vonagló állat próbálkozásait - írja az IFLScience.

A felvétel készítője azt állította, hogy kutyasétáltatás közben bukkant rá a kígyóra, amely a lét és a nemlét határán táncolt. Illetve sokan azt gondolják, hoyg ez a felvétel is a lét és a nemlét határát súrolja, azaz lehet, hogy kamu.

Mindenesetre.

A Live Science-en korábban jelent meg cikk meg hasonló témában, a lap akkor Steven Beauprét, az Arkansasi Egyetem biológusprofesszorát kérdezte meg egy hasonló eset kapcsán még 2014-ben, a professzor akkor elmondta, hogy a kígyó reflexei akár a halál után pár órával is működhetnek, így még az is megeshet, hogy egy halott kígyó meg tud marni egy embert.

Persze csak akkor, ha van feje.

Megeshet, hogy a felvétel nem valódi, viszont a szakértő szerint a sztori nem légbőlkapott akkor sem, ha a videó teljesen igazi.

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás