promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még nincsen koronavírus-vakcina, de 5 ezer forintért fel lehet rá iratkozni
Borítókép:  Nicolas ASFOURI / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nemzetközi Oltóközpont nagy rohamra számít, így előfoglalási lehetőséget nyújt a COVID-19 vakcinára.

Tombol a pandémia második hulláma, és a világ fél szemmel arra figyel a szigorítások mellett, hogy mikor lesz végre vakcina, ami használható is. A Pfizer, a BioNTech 90, illetve a Moderna már 94,5 százalékos hatékonyságú oltóanyagot ígér. Itt még sok a kérdőjel, és az is csak később derül ki, hogy Magyarország kitől akar majd bevásárolni.

A kormány bejelentette, hogy Magyarország minden megoldásra nyitott – ugyebár az Európai Unió szabályai szerint a tagállamok maguk dönthetnek arról, hogy milyen vakcinát engedélyeznek a saját országukban. Szóval, feltűnhet nálunk az orosz, de akár még kínai oltóanyag is.

A virológusok közben mindig felhívják a figyelmet arra, hogy képtelenség még ebben az ügyben hitelesen tájékozódni, szóval várjuk ki a végét.

Ettől függetlenül a Nemzetközi Oltóközpont már elkezdte árusítani a vakcina előfoglalását, fejenként 5 ezer forintért.

„A tudósok között konszenzus van, a pandémia egyetlen módon szorítható vissza: vakcinával. Mivel azonban globális járványról van szó, az első hónapokban rendkívül nehéz lesz oltóanyaghoz jutni, a kontingensek mérete és az oltás lebonyolítása is rengeteg kérdést vet fel. Erre a problémára kínálunk megoldást a COVID-19 oltóanyag előfoglalási programunkkal”

– írják a honlapon.

Az 5 ezer forint tényleg csak előfoglalási díj, mert ebben még nincsen benne a vakcina ára.

Amennyiben a központ nem jut vakcinához 2021.12.31-ig, vagy egyéb okból nem tudja beoltani a pácienst, az összeget visszatérítik. Az 5 ezer forintot akkor is visszakapjuk, ha időközben ingyenes (vagy az állam által akár OEP-re biztosított) oltást kapunk, és ezt igazolni tudjuk.

Azt is hozzá kell tenni, hogy mindenki dönthet úgy, hogy nem bízik meg a Nemzetközi Oltóközpont által kínált vakcinák egyikében sem – az előfoglalás díját ekkor is visszatérítik.

Valószínűleg Magyarország elég oltóanyaghoz fog jutni, de aki mégis élne az előfoglalással, az ide kattintva érheti el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás