Egészséges életmódra tanít az egyedülálló magyar nevelési módszer
Olvass tovább...
Télen is különösen figyelnünk kell a szervezetünk működéséhez szükséges vitaminok megfelelő bevitelére. A szezonális gyümölcsök sok ásványi anyagot, rostokat és antioxidánsokat tartalmaznak. Mutatjuk, hogy melyeket érdemes választanunk.
A friss gyümölcsök, zöldségek mindig is fontos alapkövei voltak az egészséges, vitamindús étrendnek. A tél közeledtével érdemes odafigyelnünk ezek bevitelére, hiszen akár kisebb-nagyobb betegségektől is megvédhetnek minket.
Citrom
A citrus feltehetően négy ősi faj: a cedrát, a mandarin, a pomelo és a kínai papeda kereszteződésével keletkezett. A citromban rengeteg C-vitamin található, gyulladásgátló anyagok is fellelhetőek benne, és lúgosító hatása is már régről ismert. A citromlét nemcsak limonádéként, hanem például marináláshoz, ecet helyett salátához is használhatjuk.
Narancs
Az édes narancs valószínűleg a pomelo és a mandarin keveredésével jött létre. Mára a narancs a világ egyik legkedveltebb gyümölcse lett. Nem csoda, hiszen akárcsak a citromban, sok C-vitamin található benne, illetve kalciumot, rostokat is tartalmaz.
[[cikk]]
Banán
Egy reggelit vagy vacsorát nyugodtan pótolhatunk egy banán elfogyasztásával. Ugyanis alacsony kalóriatartalma van, kálium- és rosttartalma jelentős, illetve segíti a belekben működő jó baktériumok fennmaradását, végül, de nem utolsó sorban pedig nagyon laktató is.
Birsalma
C-vitamin- és rosttartalma miatt érdemes lenne nyersen enni, de sütve, főzve tökéletes társa a sült húsoknak. Azonban nem árt vigyázni, hogy ne együnk sokat belőle, ugyanis a cukortartalma elég magas.
Olvass tovább...