promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamarosan működésbe lép az Instagram legújabb, „zaklatásszűrő” funkciója
Borítókép:  PixaBay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Instagram nemrégiben elkezdett tesztelni egy új funkciót, amely automatikusan elrejti majd a negatív, gyűlöletkeltő, mérgező kommenteket a posztok alatt.

A funkció lényege, hogy a gyűlöletkeltő vagy nem megfelelő tartalmú megjegyzések írásakor – még a megjegyzés közzététele előtt –, felugrik egy ablak, amely figyelmezteti a kommentelőt arra, hogy a posztolni kívánt tartalom

„ellentétes lehet az alkalmazás irányelveivel”.

Az üzenet továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy ha a felhasználó sértő megjegyzést tesz közzé, akkor az üzenete valószínűleg rejtve fog maradni, az Instagram pedig meg fogja vizsgálni a felhasználó fiókját, amely indokolt esetben törlésre kerül.

Azok a kommentek, amelyek nem egyeznek meg az alkalmazás irányelveivel, rejtett megjegyzésként fognak megjelenni, amelyeket csak úgy lehet elolvasni, hogy a „megtekintés" gombra kattintva feloldjuk az elrejtési funkciót.

„Az a tapasztalatunk, hogy a felhasználók viselkedésének megváltoztatására a leghatékonyabb módszer, ha emlékeztetjük az embereket az Instagramon való zaklatás következményeire, és ezt a figyelmeztetést valós időben, a megjegyzés írásakor el tudjuk juttatni kommentelőhöz. [...] A bevezetés előtt álló, új figyelmeztetési rendszer lehetővé teszi az emberek számára, hogy egy pillanatra visszalépjenek, átgondolják a szavaikat és a lehetséges következményeket”

– olvasható az Instagram október 6-i közleményében.


Forrás: PixaBay

Az új funkció bejelentését a Facebook tulajdonában lévő alkalmazás részeként a National Bullying Prevention Month (Országos Zaklatás-megelőzési Hónap) néven futó kampány keretében népszerűsítik az Egyesült Államokban. Az október végéig tartó kezdeményezés célja, hogy kihangsúlyozzák és tudatosítsák a zaklatás megelőzésének fontosságát és lehetséges módjait.

A Facebookot egyébként az elmúlt időszakban sokat támadták amiatt, mert moderáció nélkül hagyta bizonyos politikai szereplők gyűlöletkeltő bejegyzéseit, sőt még a hirdetésekre is lehetőséget adott. Többek között talán ennek is köszönhetőek az Instagram jelenlegi erőfeszítései az erőszak- és gyűlöletkeltő bejegyzések kiszűrésére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás